Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

27.04.2020 - 27.04.2020

“Pandemiden Post-Pandemiye Tarım ve Gıdanın Geleceği” / Dr. Atakan Büke & Dr. Aylin Topal, Yerküre Yerel Çalışmalar Kooperatifi | Sürdürülebilirlik Konuşmaları 13 Webinar

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Sürdürülebilirlik Konuşmaları serisinin 13.sünde pandemiyle birlikte derinleşen kriz koşullarından post-pandemi sürecine yönelik olası senaryolara uzanan bir çerçevede tarım ve gıdanın geleceği konusuna odaklanıyoruz. Konuklarımız Yerküre Yerel Çalışmaları Kooperatifi’nden bağımsız araştırmacı Dr. Atakan Büke ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyasi Bilimler ve Kamu Yönetimi öğretim üyesi Dr. Aylin Topal. Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Faik Gür kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilecek söyleşide aşağıdaki konular ele alınacak:

  • Kapitalist tarım-gıda sistemi pandemiye hangi koşullarda, nasıl bir konjonktürde yakalandı?
  • Pandemi, tarım-gıda alanında üretim, dolaşım, tüketim örüntülerini nasıl etkiliyor? Ne tür kırılmalara sebep olabilir?
  • Pandemi ile küresel kriz arasında nasıl bir ilişki var?
  • G20 ülkeleri, OECD, Dünya Bankası ve FAO gibi uluslararası aktörler bu süreci nasıl okuyor? Neler öneriyor? Krizi nasıl tanımlıyorlar? Ana akım yaşanmakta olan sorunları nasıl algılıyor?
  • Hükümetler tarım alanında ne tür önlem paketleri alıyor?
  • Pandemi sonrası yeni bir kamusallık mümkün mü?

Etkinlik 27.04.2020 Pazartesi günü, 14:30 – 15:30 saatleri arasında, Türkçe olarak, Zoom altyapısı ile internet üzerinden gerçekleştirilecek.

Kayıt olmak için  https://zoom.us/meeting/register/tJMtdO6hqzwoGtJKzrcIlK_J88vJLtysnEuZ bağlantısını kullanabilirsiniz. 

Etkinlik 100 katılımcı ile sınırlıdır.