Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

27.04.2020 - 27.04.2020

Covid-19 ve İlaç Patentleri

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Sevgili Öğrencilerimiz,

İşletme Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Genç’in moderatörlüğünde, Hukuk Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Özlem Armağan’ın katılımıyla 27 Nisan Pazartesi günü 21:00’de gerçekleşecek "Covid-19 ve İlaç Patentleri” konulu webinara davetlisiniz!

Katılımcı adedi sınırlı olduğundan, katılmak için kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Kayıt olmak için tıklayınız.

Soru ve önerileriniz için benimle nazli.cotur@ozyegin.edu.tr iletişime geçebilirsiniz.

Aşağıda Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Genç’in sizlerle paylaştığı webinar duyuru metnini bulabilirsiniz, hepinize sağlıklı günler dilerim:

Covid-19 ve İlaç Patentleri

“Bildiğiniz üzere Covid-19 için en önemli ve güncel konulardan bir tanesi de tedavide kullanılabilecek aşı ve ilaçlar. Şu anda birkaç ilaç üzerinde denemeler devam ediyor. Ancak bu ilaçların bazıları birçok ülkede patent koruması altında. Bu ilaçlar sonuç verdiği takdirde ne olacak? Bu durumda süreç nasıl işleyecek? Lisanslama nedir? Patent kapsamı nedir? Mevcut uluslararası sözleşmeler ve hukuk bu gibi durumlar için ne diyor?

Bu webinarda Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Özlem Armağan ile bunun gibi birçok ilginç soruyu inceleyeceğiz. Patent hukuku, ilaç patentleri üzerine çalışmaları ve bilirkişilik tecrübesi olan değerli Öğretim Üyemiz ile ilaç patentlerinin sihirli ve bir o kadar da karmaşık dünyasına bir yolculuk yapacak ve pek bilinmeyen yönlerini inceleyeceğiz.”

*Webinar dili Tükçe’dir.