Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

28.04.2020 - 28.04.2020

İmzacısı olduğumuz UN Global Compact'ten Pandemi ve İnsan Hakları Konulu Panel

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Özyeğin Üniversitesi olarak imzacısı olduğumuz UN Global Compact pandemi ve insan hakları ilişkisine odaklanan "COVID19 and Human Rights: Protecting the Most Vulnerable" panelini düzenliyor. 28 Nisan Salı günü Türkiye saati ile 17:00'de başlayacak oturumda oturumda, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Bangladeş Halk Cumhuriyeti Hukuk, Adalet ve Parlemento İşleri Bakanı Anisul Huq ve Natura CEO'su Roberto Marques panelist olarak yer alacak. 

Kendilerini sağlık risklerinden korumak, sağlık hizmetlerine erişim veya hayati ürünleri satın alabilmek için yeterli kaynağı olmayan pek çok kişi şu anda risk altında. Dünya çapında alarm veren iş kaybı göz önünde bulundurulduğunda bu durumda bulunan insan sayısı artacak.

Bu panelde firmaların pandemi ile mücadelede insan haklarını nasıl destekleyebilecekleri tartışılacak.  En iyi uygulama örnekleri ve insan hakları uzmanlarının görüşlerinin aktarılacağı bu etkinlikte dinleyiciler iş dünyasının bu pandemi özelinde ve ötesinde en kırılgan ve marjinalize edilmiş insanlar için nasıl anahtar bir rol oyanayabileceğini ve ne gibi katkılar sunabileceğini konusunda bilgi edinecekler.

 Kayıt için lütfen tıklayınız.