Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

04.05.2020 - 04.05.2020

''Pandemi Koşullarında Yeni Bir Gıda Rejiminin Olanakları'' / Orkun Doğan & Olcay Bingöl, Yerküre Yerel Çalışmalar Kooperatifi | Sürdürülebilirlik Konuşmaları 14 Webinar

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

“Sürdürülebilirlik Konuşmaları”nın Gıda ve Tarım eksenli 3. webinar etkinliğinin konukları Yerküre Yerel Çalışmalar Kooperatifi ortaklarından Orkun Doğan ve Olcay Bingöl. Kolaylaştırıcılığını Özyeğin Üniversitesi Sürdürülebilirlik Platformu’ndan Murat Bayramoğlu’nun üstleneceği söyleşi 4 Mayıs’ta 17:30-18:30 saatleri arasında Zoom üzerinden gerçekleştirilecek.

Pandemi bağlamında tarım ve gıda sistemlerini tartıştığımız konuşma serimizin bu bölümünde küresel sivil ve toplumsal hareketlerin tarım ve gıda özelinde savunusunu yaptıkları politikaları duyma fırsatını yakalayacağız. Toplumsal hareketlerin işaret ettiği gıda, tarım ve emek alanında pandemiyle derinleşen sorunlara ve bu sorunlar karşısında önerdikleri çözüm önerilerini tartışacağız. Sonrasında bu tartışmaları Türkiye odağına taşımak istiyoruz. Türkiye özelinde tarımsal üretimde mevcut yapısal sorunları ve kırılganlıkları masaya yatırarak, COVID-19 pandemisinin tarımsal üretim, gıda güvencesi ve gıdaya erişim alanlarında nasıl riskler yarattığını konuşacağız. Serinin önceki söyleşilerinde ele aldığımız gıda egemenliği kavramı doğrultusunda, krizlere dayanıklı, daha adil, çevreye daha az zararlı bir tarım, gıda sistemi için merkezi ve yerel yönetimlerin atması gereken adımları ve sivil inisiyatifler ve toplumsal hareketlerin geliştirebileceği dayanışma mekanizmalarını katılımcılarla birlikte tartışmak istiyoruz.

Kayıt olmak için: https://zoom.us/meeting/register/tJcsfuugqDkvGtN6txMFMicWQdJ8-KjHSc7C linkini kullanabilirsiniz.

Etkinlik 100 katılımcı ile sınırlıdır.