Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Seminerleri – Bahar 2020 –5. Seminer
Değerli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğrencilerimiz,
Seminer dersinizde misafir konuşmacı olarak Yemek Yazarı, Dr. Demet GÜZEY’i misafir edeceğimiz bilgisini paylaşırız.
Tarih : Perşembe, 14 Mayıs 2020
Saat : 14:40-16:30
Yer : Web Semineri
Dr. Demet GÜZEY, İtalya'nın Verona şehrinde yaşayan bir yemek yazarıdır. Türkiye'de Gıda Mühendisliği (MSc., İstanbul Teknik Üniversitesi) ve ABD'de Gıda Bilimi (Ph.D., Massachusetts Üniversitesi) okudu. Hollanda ve Fransa'da gıda endüstrisindeki on yıllık yönetim rollerinden sonra İtalya'ya taşındı. Dr. Demet GÜZEY yemek ve şarap eğitimi, gastronomi turları ve atölyeler üzerine kendi işini kurdu. WSET Seviye 3 şarap uzmanıdır ve Gastronomi diplomasına sahiptir (Diplôme Universitaire du Goût, de la Gastronomie et des Arts de la Table, Reims Üniversitesi). Verona'da Amerika’lı üniversite ögrencilerine yurtdışında eğitim sömestrleri düzenleyen bir okul olan USAC’ta (University Studies Abroad Consortium) Yemek ve Kültür, İtalyan Yemek ve Şarap İşletmeciliği ve Etkinlik Yönetimi dersleri vermektedir. Ayrıca Paris'teki Le Cordon Bleu'de Yemek Yazarlığı üzerine dersler vermektedir. Dr. Demet GÜZEY online ve basılı bir çok makalenin yanı sıra iki kitap yayınladı: Yürürken Yemek (Food on Foot, 2017) ve Hardal (Mustard, 2019, Gourmand Dünya Yemek Kitapları Ödülü sahibi). Dr. Demet GÜZEY hakkında daha fazla bilgi demetguzey.com adresinde bulunabilmektedir. Dr. Demet GÜZEY Seminer dersinde “Yemek Yazarlığı Sanatı ve Zanaatı” başlıklı bir online seminer verecektir.