15.10.2020 - 15.10.2020

Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Değerli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğrencilerimiz,

Seminer dersinizde misafir konuşmacı olarak d.ream’in CEO’su Sn. Umut Özkanca’yı misafir edeceğimiz bilgisini paylaşırız.

Konuşma dili İngilizcedir.

Tarih      : Perşembe, 15 Ekim 2020
Saat        : 14:40-16:30
Yer         :  Web Semineri

1977 İstanbul doğumlu olan Sn. Umut Özkanca lise öğrenimini Lugano’da İsviçre Amerikan Okulu'nda (TASIS) ve lisans derecesini ise uluslararası ekonomi üzerine çalıştığı Boston Bentley Üniversitesi’nde tamamladı. Üniversiteden sonra New York’ta Fransız aşçılık okulu olan Fransız Mutfak Enstitüsü'nde (The French Culinary Institute) dünyanın en iyi şefleriyle çalışma fırsatı yakalayan Sn. Umut Özkanca, burayı birincilikle bitirdi. Lise ve üniversitenin yaz dönemlerinde, Borsa Restaurant’ın servis ve mutfak alanlarında çalışarak restoran işletmeciliği ile ilgili ilk tecrübelerini burada kazanmaya başladı. Kariyerine bu alanda devam edeceği düşüncesi ile yurt dışındayken restoranların operasyon ve işletmelerinin yanı sıra menüleri ile ilgili de gözlemlerde bulundu. Sonrasında 23 yaşında ilk restoranı olan Loft’u İstanbul’da açtı. İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca bilen Sn. Umut Özkanca Boğaziçi Borsa, Kandilli Borsa, Masa, Parle, Sele ve La Viña markalarının sahibi Sele İstanbul Grubu’nun yönetim kurulunda yer almaktadır. Ayrıca Dubai ve Londra’da büyük başarı yakalayan, Türk ve Anadolu mutfağını modern bir konseptle birleştiren Rüya markasının da kurucusudur. Şu anda, Doğuş Grubu’nun gücü ile bugün yeme-içme sektöründe uluslararası bir oyuncu olan d.ream’in (Doğuş Resturant Entertainment and Management) CEO’su olarak görev yapan Sn. Umut Özkanca, seminer dersinde online bir sunum yapacaktır.