Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

26.05.2021 - 26.05.2021

İklim Kriziyle Mücadele: Avrupa Yeşil Antlaşması ve Türkiye

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Uluslararası İlişkiler Bölümü sizleri “Tackling Climate Crisis: European Green Deal and Turkey” başlıklı çevrimiçi etkinliğe davet ediyor. Avrupa Birliği Türkiye Temsilcisi ve Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Başkanı Angel Gutierrez Hidalgo ve TEPAV Global Başkanı Prof. Güven Sak’ın konuk olacağı, “Talks on a World in Crisis” serisinin beşinci etkinliği, 26 Mayıs günü 18:00 - 19:30 saatleri arasında Zoom üzerinden gerçekleşecektir.

Etkinlik kayıt formuna buradan ulaşabilirsiniz. Etkinlik çevrimiçi bağlantısı, kayıt formunu dolduran katılımcılara etkinlik saatinden yarım saat önce formda belirttikleri e-postaları aracılığıyla paylaşılacaktır.

Çalışma Özeti

İklim Kriziyle Mücadele: Avrupa Yeşil Antlaşması ve Türkiye

Atmosfer ısınıyor ve iklim her geçen yıl değişiyor. Gezegendeki sekiz milyon türün bir milyonu kaybolma riski altında. Ormanlar ve okyanuslar kirleniyor ve yok ediliyor.  ‘European Green Deal’ bu zorluklara bir yanıt olmakla beraber, aynı zamanda yenilik, katma değer ve istihdam yaratma fırsatları da sunuyor. ‘European Green Deal’ 2050’de net sera gazı emisyonlarının olmadığı ve ekonomik büyümenin kaynak kullanımından ayrıştırıldığı modern, kaynak verimli ve rekabetçi bir ekonomi ile birlikte AB’yi adil ve refah sahibi bir topluma dönüştürmeyi amaçlayan yeni bir büyüme stratejisidir.

Mr. Angel Gutierrez Hidalgo

Avrupa Komisyonu’nda 20 yıldan uzun süredir çalışmakta olan Angel Gutierrez Hidalgo, Eylül 2018’den bu yana Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nda Birinci Müsteşar, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı olarak görev yapmakta olup, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA I ve II) kapsamında Türkiye’de Çevre ve İklim Değişikliği, Ulaştırma, Rekabetçilik ve İnovasyon ile İnsani Gelişme alanlarında mali yardımın yönetiminden sorumludur. Profesyonel kariyerine İspanya Madrid Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü’nde danışman olarak başladı. 1996’da Brüksel’de Avrupa Komisyonu’na katılarak işbirliği koordinasyonu ve uluslararası ticaret ilişkilerinde görev aldı. 2001’de Bolivya’daki Avrupa Komisyonu Delegasyonu’na Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Siyasi İşler Bölüm Başkanı olarak atandı ve o tarihten itibaren AB delegasyonları ve genel merkezlerinde, dış ilişkiler ve kalkınma işbirliği alanlarında çalışmalarını sürdürdü. Eylül 2006’da Avrupa Birliği Suriye Delegasyonu’na Operasyon ve Ekonomik İşbirliği Başkanı olarak katıldı. Sonrasında, Eylül 2010’da Brüksel’deki Avrupa Komisyonu, Kalkınma ve İşbirliği Genel Müdürlüğü – Europeaid’e Afrika Birliği ve Pan Afrika Sorunları Başkanı olarak atandı. Türkiye’ye gelmeden önce, Avrupa Birliği Kahire Delegasyonu’nda görev alan Gutierrez Hidalgo, ticaret, özel sektör desteği, çevre, enerji, altyapı, su ve sıhhi tesisat, Ar-Ge alanlarında Mısır ile AB işbirliği için bilateral ve bölgesel programlardan sorumlu oldu. Gutierrez, İspanya’daki Madrid Complutense Üniversitesi’nden Hukuk alanında lisans ve Belçika’nın Brüj kentinde bulunan Avrupa Koleji’nde Avrupa İlişkileri Yüksek Lisans derecesine sahiptir.

Prof. Dr. Güven Sak

Prof. Güven Sak, doktora derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Ekonomi anabilim dalında, yüksek lisans derecesini East Anglia Üniversitesi’nden almıştır. Daha öncesinde Sermaye Piyasası Kurulu’nda kidemli araştırmacı olarak, Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi Fakültesi Kamu Finansı Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak, ve Türkiye Merkez Bankası Para Politikası Konseyi dış kurucu üyesi olarak görev yapmıştır. 2003 yılında Kamu Ekonomisi alanında Profesör olan Güven Sak, 2006 yılında yeni kurulan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde çalışmaya başlamıştır. Kendisi Türkiye’deki ilk ve tek ekonomi politikası düşünce kuruluşu olan TEPAV Türkiye’nin kurucu direktörüdür. Güven Sak Dünya ve Hürriyet Daily News’da ekonomi sorunları üzerine yazılar yazmaktadır. Şu an TEPAV Global’İn başkanlığını yürütmektedir.