17.10.2018 - 18.10.2018

ÖzÜ Disiplinlerötesi Düşünce - 1 "Yaklaş"

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

10. yılımıza özel etkinliklerimizin ilki, 17 – 18 Ekim tarihlerinde ÖzÜ Forum Alanın’da ‘Yaklaş’ temasıyla gerçekleşecek. ‘ÖzÜ Disiplinlerötesi Düşünce’ tarafından kurgulanan etkinlik, farklı disiplinler arasındaki mesafeyi azaltmak amacıyla yaklaşmayı öneriyor. İçeriği M. Pınar Mengüç, Özlem Bahadır Karaoğlu ve Gökçe Ötkün tarafından düzenlenen etkinlik son dönemin gündemdeki başlıkları olan ‘disiplinlerötesi düşünce’, ‘inovatif öğrenme ve iş modelleri’ ve çoklu bağlantılar’ temaları etrafında şekilleniyor. Etkinliğin ilk günü ekonomiden mimarlığa, gastronomiden mühendisliğe uzanan farklı disiplinlerin ışığında konuşmacıları bir araya getiriyor. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün de konuşmacı olarak katılacağı ilk gün buluşmasında ise tema “Etki” olacak. Etkinliğin ikinci gününde ise farklı disiplinlerden gelen 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin oluşturduğu gruplar, açılan atölyelerde disiplinlerötesi düşünceyi deneyimleme imkanı bulacak.

ÖzÜ Disiplinlerötesi Düşünce, “YAKLAŞ” etkinliği kapsamında 18 Ekim 2018 tarihinde öğrenciler ile yapılacak olan atölye çalışmalarına katılmak üzere her bölümden 3. ve 4. sınıf öğrencilerini başvuruda bulunmaya davet ediyor.