10.12.2019 - 10.12.2019

Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Konuşmacımız: Y. Tarık Kranda – P.I. Works, Lider Ürün Müdürü

P.I. Works şirketinde Lider Ürün Müdürü olarak görev yapan Tarık Kranda, yeni nesil ağlar için yapay zeka ve gelişmiş eniyileme (optimizasyon) teknolojilerinden yararlanarak geliştirilen çeşitli otomasyon çözümlerinin ürünleştirme sürecinden sorumludur. Lisans ve yüksek lisans derecelerini İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği alanında bölüm birincisi olarak tamamlayan Kranda, yine aynı bölümde yapay zeka/makine öğrenimi yardımıyla kablosuz ağ eniyilemesinin (optimizasyonun) operasyonel verimliliği üzerine doktora çalışmalarına devam etmekte olup tez yazım aşamasındadır. Kranda aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden ikinci bir lisans derecesine daha sahiptir. Bugüne kadar 9 patenti bulunan Kranda, aynı zamanda ITU-T Makine Öğrenimi Fokus Grubu çalıştaylarına ve teknik raporlarına da katkıda bulunmaktadır. Kranda profesyonel kariyerine henüz lisans öğrenimini sürdürürken başlamış ve 2002-2005 yılları arasında Digiport Yazılım'da kurucu ortak ve Microsoft Türkiye'de yarı zamanlı mühendis olarak görev yapmıştır. 2005-2008 yılları arasında İstanbul Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Kranda, kariyerine Innova Aş'de kıdemli mühendis ve yazılım mimarı olarak devam etmiş ve 2010 yılına kadar burada Türk Telekom'un Katma Değerli Hizmetler'inin geliştirilmesi üzerinde çalışmalar yürütmüştür. Ardından sırasıyla Turkcell Teknoloji Ar&Ge Grubu'nda Yazılım Mimarı, Ürün Müdürü ve Kurumsal Girişimcilik Süpervizörü olarak çalıştıktan sonra, 2015'te P.I. Works ailesine katılmıştır.

*Etkinlik dili Türkçe’dir.