Özlem DİNÇTÜRK

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Araştırma Alanları

Ceza Hukuku, Basın Suçları, Çocuk Suçları, Arabuluculuk ve Uzlaştırma, Bilirkişilik

Biyografi

Özlem Dinçtürk Şenel, 25.12.1980 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2003 yılında mezun olmuştur. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalında yazmış olduğu “5187 Sayılı Yeni Basın Kanunu Kapsamındaki Basın Düzenine Yönelik Suçlar” konulu tezini vererek yüksek lisansını tamamlamıştır.

2005-2011 yılları arasında aktif bir şekilde ceza hukuku alanında avukatlık yapıp, bu süreçte İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Sosyal Bilimler Anabilim Dalı doktora programına devam ederek Türk Ceza Hukuku Reformu bağlamında bilirkişilik konulu tez çalışmasını tamamlayarak Doktor ünvanını almıştır.

2012-2015 yılları arasında Kadın Hakları, Uzlaşma ve Arabuluculuk, İş Hukukunda Bilirkişilik, çocuk mağdur ile görüşme teknikleri eğitim ve seminer programlarına katılmış olup Noterlik Stajyerliği yapmıştır.

Son bir yıldır aktif serbest avukatlık yapmakta olup,  Arabulucu -Uzlaşmacı Avukat ve Bilirkişi olarak çalışmaktadır.

Özyeğin Üniversitesinde 2016 yılı güz döneminde Ceza Uygulamaları Dersi’ni vermiş olup halen evli ve iki çocuk annesidir.