Hakkımızda

Profesyonel Gelişim Birimi, öğrencilerin kariyer hedeflerini belirlemelerini ve bu hedeflere bilinçli tercihler yaparak ulaşmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda eğitimlerinin ilk senesinden itibaren kişiye özel bir yaklaşımla öğrencilerin bireysel ve profesyonel gelişimlerine katkı sağlayan bir danışmanlık hizmeti sunar. Sunulan danışmanlık hizmetleri ve kurumlarla geliştirilen projelerle deneyim kazanan öğrenciler, staja ve/veya işe alındıkları ilk günden itibaren fark yaratan ve bulundukları kuruma değer katan bireyler olarak kariyerlerine başlarlar.

Misyonumuz: Profesyonel Gelişim ekibi olarak, misyonumuz öğrencilerin Özyeğin Üniversitesi’ne adım attıkları ilk günden mezuniyet günlerine kadar farklı ve kişiye özel bir yaklaşımla profesyonel gelişimlerine destek olan bir rehberlik sunmak.

Profesyonel Gelişim ekibi tarafından yürütülen bazı çalışmalar:

• Birebir Kariyer Danışmanlığı
  • Kariyer Gelişim Eğitimleri
    • Kariyer Hedefi Oluşturma
    • Özgeçmiş ve Ön Yazı Hazırlama
    • Mülakat Teknikleri
    • İş Arama Stratejileri
  • Profesyonellerle Kariyer Sohbetleri
  • Mülakat Simülasyonları

Kredisiz Yaz Stajları

ÖzÜ öğrencileri, eğitimlerinin ilk yıllarından itibaren özel olarak kurgulanmış farklı yaz stajı programlarıyla profesyonel iş hayatını tecrübe etmeye başlar. Bu kapsamda, öğrencilere yurtiçinde sıcak satış ve ofis stajlarının yanı sıra yüksek onur öğrencilerimize yurtdışında da staj fırsatları verilir. Böylece, işletme programından mühendisliğe kadar tüm ÖzÜ öğrencileri, iş dünyasıyla entegre staj programlarında farklı iş tecrübeleri kazanır.

Üniversitede Çalışma İmkânı

Profesyonel Gelişim Birimi tarafından yürütülen kısmi zamanlı çalışma olanakları kapsamında lisans öğrencileri üniversite içindeki farklı birim ve pozisyonlarda görev alarak çalışma deneyimi kazanmaktadır.

Kariyer Aktiviteleri

Mezun adaylarına özel, profesyonel hayata hazırlanmalarına yardımcı olmak amacıyla yürütülen bir projedir. Bu proje kapsamında kurumlarla işbirliği yapılarak yıl içinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Mülakat / Grup Çalışması Simülasyonları: Uzman işe alımcılar ve insan kaynakları danışmanları ile işbirliğinde bulunularak, öğrencilerin iş mülakatı ve işe alım süreçlerinde kullanılan grup çalışması uygulamalarını tecrübe etmeleri sağlanır.

Eğitimler: Mezunlarımızın, profesyonel hayata adım atmadan önce ipuçları vermek amacıyla planlanan eğitimlerdir. Mülakat teknikleri, proje yönetimi, sunum teknikleri ve profesyonel hayat ile ilgili eğitimler vb.

Unplugged Sohbetler: Gelecekte çalışmak istediği sektörü ve alanını belirlemiş mezun adayları ile bu sektör ve alanda başarılı bir kariyere sahip olan profesyonellerin bir araya geldiği, en fazla 15 kişilik küçük gruplardan oluşan bir toplantı gerçekleştirilmektedir. Bu sohbet formatındaki toplantıda mezun adayı öğrenciler, merak ettikleri soruların cevaplarını bulurken, farklı pozisyon ve alanlar ile ilgili de konusunun uzmanı yöneticilerden bilgi alırlar.

Üniversitemizde Mülakatlar: Talep edildiği takdirde öğrencilerimiz ile mülakatlarınızı ofisimizde yer alan mülakat odalarında yapabilirsiniz.