Ara 22, 2016

Prof. Dr. Pınar Mengüç Bilim Akademisi Üyesi

pinar-menguc.pngMühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Ata Erbay' dan sonra Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı ve EÇEM Direktörü Prof. Dr. Pınar Mengüç de Bilim Akademisi üyeliğine seçildi.

Prof. Dr. Pınar Mengüç, Türkiye' nin en prestijli organizasyonu olarak alınan Bilim Akademisi' ne Nano Enerji ve Işınımsal Transfer konularında yaptığı başarılı çalışmalar ile aday gösterilmiş ve her yıl seçilen alanında başarılı az sayıda bilim insanından biri olmuştur.

Bilimsel liyakat, özgürlük ve dürüstlük ilkelerini bağmsız bir sivil toplum kuruluşu olarak tanıtmak, örneklemek ve gözetlemek için kurulan Bilim Akademisi; ülkemizin en başarılı bilim insanlarını bir araya getirerek bilimde mükemmeliyetin, bilimsel yöntem, gelenek ve usullerin, bilimsel özgürlük ve dürüstlüğün tanıtılması ve korunması yönünde çalışmalar yürütmektedir.