10.10.2012

Tarih: 10 Ekim 2012
Saat: 18:30 - 20:00
Yer: Altunizade Kampüsü

Girisimcilik alaninda cinsiyetler arasinda önemli bir uçurum bulunmaktadir. Kaufmann Vakfi’nin istatistiklerine göre, ABD’deki girisimcilik faaliyetlerinin yalnizca %35,3’lük bir kismi kadin girisimciler tarafindan gerçeklestirilirken, bu rakam, özellikle bilim ve teknoloji alaninda büyük bir düsüs göstermektedir. Öyle ki arastirmalari sonucunda patent sahibi olarak bir sirket kuracaginin sinyalini vermis  (erkekler %13 oraninda iken) kadinlarin orani yalnizca  %5,65’tir. Ileri teknoloji firmalarinin Bilim Danisma Kurularindaki kadin üyelerin orani ise yine yalnizca %6,5’tur.

Öte yandan bir de Tara Lemmey örnegi var.

Tara Lemmy, Amerikali bir girisimci, teknoloji ve innovasyon stratejisi uzmani. Tara Lemmey ayni zamanda San Francisco’da   üç boyutlu Internet deneyimine yönelik çesitli çalismalar gerçeklestirmekte olan yeni kurulmus bir teknoloji sirketi olan Net Power&Light’in da CEO’su olarak görev yapiyor. Lemmey bugüne yazar 10 patentin esyazarligini yapti. Net Power & Light’a ek olarak, Lemmey ayni zamanda yeni pazarlar yaratma konusunda dünyanin önde gelen kurumlariyla isbirligi yapan stratejik innovasyon sirketi LENS Ventures’ta da baskanlik görevini yürütüyor. (Tara Lemmey’in biyografisi için tiklayin)

10 Ekim’de Özyegin Üniversitesi’ne bir ziyaret gerçeklestirecek olan Tara, burada teknoloji alanindaki bir kadin girisimci olarak, karsilastigi zorluklari, yasadigi deneyimleri, gelecege dair umutlarini ve teknoloji alaninda gözlemledigi yeni trendleri degerli Özyegin Üniversitesi mensuplariyla paylasacak. Girisimcilik alanindaki cinsiyet esitsizligini kapatmak ve teknoloji alanindaki yeni kusak kadin girisimcileri tesvik etmek amaciyla Tara Lemmey tarafindan verilecek bu seminerde ve Soru & Cevap oturumunda sizleri de aramizda görmeyi isteriz.

Seminer Ingilizce olacak.