Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Aslı
ZULUĞ

Dr. Öğr. Üyesi - Ürün Geliştirme, Gıda Girişimciliği


Doktora

Gıda Mühendisliği, Ege Üniversitesi, 2010

Yüksek Lisans

Mediterranean Agronomic Institute of Chania ( MAICH), 2006

Lisans

Gıda Mühendisliği, Ege Üniversitesi, 2003

Lise

Özel Fatih Fen Lisesi, 1997



Araştırma Alanları

Gıda Güvenliği, Beslenme , Coğrafi Etiketli Ürünler, Tüketici Davranışları


Verilen Dersler

 Beslenme, Hijyen ve Yiyecek Güvenliği, Beslenme, Gastronomide Girişimcilik ve Yenileşim 


Biyografi

Dr. Zuluğ, lisans derecesini 2003 yılında Ege Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Yüksek Lisans derecesini 2006 yılında Mediterranean Agronomic Institute of Chania (MAICH), Yunanistan, İş Ekonomisi ve Yönetim bölümünden aldıktan sonra doktora derecesini Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi bölümünde 2010 yılında tamamlamıştır. Doktoradan sonra Koç Holding bünyesinde Divan Gurubunda gıda güvenliği uzmanı olarak çalışmıştır. 2008 yılı itibari ile Swissotel The Bosphorus da gıda güvenliği ekip lideri olarak görev alan Dr. Aslı Zuluğ, 2013 yılından beri yarı zamanlı olarak, özel ve devlet üniversitelerinde, gıda güvenliği, gıda politikaları, yiyecek ve içecek yönetimi, yiyecek ve içecek satış pazarlama alanlarında dersler vermiştir. 2015 yılından bu yana bir sektör dergisi olan Gıda Türk dergisinde Gıda Hijyeni ve Gıda ekonomisi köşelerinde yazılar yazmaktadır.