Teknoloji Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi

Özyeğin Üniversitesi ve Vestel Elektronik A.Ş. işbirliği ile birlikte 2015 yılında kurulmuştur. Lisansüstü eğitimle bütünleşik ve tüketici elektroniği alanındaki araştırma ve proje faaliyetlerini büyük bir endüstriyel kuruluşla birleştiren bir merkez olarak ülkemizdeki ilk örneği teşkil etmektedir. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin farklı safhalarındaki yetenekli kişileri lisansüstü mühendislik eğitim programlarında bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Tüketici ürünleri, cep telefonundan TV’ye, beyaz eşyalardan aydınlatma ve otomotiv dünyasına kadar günlük hayatın her alanına nüfuz etmiş çok geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Araştırma ve üretim faaliyetleri için disiplinler arası çalışmayı gerekli kılmaktadır. Ekonomik, sosyal ve bilimsel olarak dünya ölçeğinde büyük bir yer kaplayan bu alanda araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) faaliyetleri merkezileştirilecektir. Bu sayede ülke ekonomisi için oldukça önemli eğitim faaliyetleri, akademik ve endüstriyel katkılar sağlanacaktır. Global ölçekte ilerlemiş teknolojileri yaratacak çeşitliliği geliştirmeyi ve sürdürmeyi hedeflemektedir.

Başlıca araştırma alanları arasında tüketici elektroniği ürünlerinde kullanılan görüntü ve haberleşme teknolojileri, ışıklandırma, yazılım, donanım, üretim ve endüstriyel sistemler bulunmaktadır. Bu faaliyetler elektrik-elektronik mühendisliği, bilgisayar bilimleri, makina ve endüstri mühendisliği temel bilimlerinde Ar-ge çalışmalarında ilerleme sağlayacaklardır. Bu katkılar bahsedilen bilimsel disiplinlerde lisansüstü tez çalışmaları, patentler, akademik yayınlar ve ulusal/uluslararası organizasyonlar tarafından desteklenen akademik projelerden oluşacaktır. Merkezin varlığı ve burada görev alan akademisyenler, ülke çapında endüstri ve akademinin kesiştiği akademik bir çekim merkezi yaratacaktır. Merkez, Vestel Elektronik A.Ş. katkısıyla endüstriyel ve pratik bir yapı oluşturmaktadır.