Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 26, 2021 - Haz 16, 2021

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Nergis Uyan Yeniden Eaquals Yönetim Kurulu Üyesi Seçildi

Özyeğin Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Nergis Uyan, dil eğitiminde mükemmelliği teşvik etmeyi misyon edinmiş, uluslararası kalite güvencesi ve akreditasyon kuruluşu Eaquals’ın (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services) üst üste ikinci kez yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Nergis Uyan, Eaquals Yönetim Kurulu’nda Türkiye’den seçilen ilk ve tek üye olma özelliğini koruyor.

İlk kez Nisan 2018’de Eaquals Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Nergis Uyan, 3 yıllık görev süresinin sona ermesinin ardından yeniden adaylığını koydu ve 15 Nisan 2021’de düzenlenen Genel Kurul’da bir kez daha üyeliğe seçildi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Nergis Uyan’ı tebrik eder, çalışmalarında başarılarının devamını dileriz.

Eaquals Hakkında:

1991 yılında kurulmuş olan Eaquals, Avrupa’da yabancı dil eğitim ve öğretim alanında eğitimin kalitesini belgeleyen en önemli kuruluş olma özelliğine sahip. Avrupa Konseyi ve diğer birçok uluslararası kuruluşla dil eğitimi konusunda iş birliği içerisinde olan Eaquals’ın ana hedefleri arasında, modern dillerin öğretimi için kalite standartları geliştirerek dil öğrencilerinin deneyimlerini iyileştirmek, dil eğitimi sunan kurumları bu standartlar çerçevesinde değerlendirerek akreditasyon sunmak, modern diller alanında çalışanlar için pratik kaynaklar geliştirmek ve onlara eğitim ve destek sunmak yer alıyor.

Eaquals akreditasyon sürecine giren kurumlar, dil eğitim ve öğretiminin bütün aşamalarında mükemmel düzeyde olduklarını kanıtlamakla yükümlüdür ve bunun için zorlu bir denetleme sürecinden geçer.

Benzer haber için:

Yabancı Diller Yüksekokulumuzun Kalitesi, Uluslararası Saygın Akreditasyon Kurumu 'Eaquals' Tarafından İkinci Kez Tescillendi