Nis 28, 2022 - Mayıs 19, 2022

Schneider Electric Tarafından Düzenlenen "Go Green" Yarışmasında Middle-East & Africa Bölgesinde 2. Olduk

Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ece Sümer ve Endüstri Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri Sinem Öztürk ve Fatma Nur Keleş’in kurduğu ekip, Schneider Electric tarafından düzenlenen ve farklı ülkelerden öğrencilerin katılımı ile global problemlere çözümler üretmeyi hedefleyen “Go Green” yarışmasında 2. oldu. Ekibimiz "Homes of the Future” kategorisinde tasarladıkları akıllı ev sistemleri ile kullanıcıların evlerinde tükettikleri enerji miktarına dikkat çekerken, bu konudaki farkındalığı artırıp enerji tasarrufu elde edilebilmesini sağladılar. Elde edilen bu enerji tasarrufu ile çeşitli ülkelere bağış yapılabilecek bir platform oluşturdular. Ayrıca bu sistemi bir mobil uygulama ile de destekleyerek gündelik hayata entegrasyonunu kolaylaştırdılar.

Eylül 2021’de başlayan yarışma sürecinde Go Green MEA Regional Semi-Final’da Türkiye’yi temsil eden tek takım olarak 6 Nisan 2021’deki MEA Regional Final’a yükseldiler. Sunumları ile MEA Regional Final’da 2.’liğe hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.