Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 17, 2022 - Eki 31, 2022

Mezunumuz Okan Dursun, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Genç Liderleri Arasında Yer Alarak Türkiye için Gurur Veren Bir Başarıya İmza Attı

Özyeğin Üniversitesi mezunlarımızdan Okan Dursun, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) Genç Liderleri arasında bu yıl Türkiye’den yer alan tek genç lider oldu. Tüm dünyadan, binlerce başvuru arasından seçilen 17 genç liderden biri olan Dursun, BM’de ülkemizi temsil edecek.

Her iki yılda bir BM Genel Sekreterlik Gençlik Temsilcisi Ofisi tarafından dünyanın en önemli sorunlarıyla mücadele eden ve liderlikleri SKA’lara ulaşmaya katkıda bulunan 17 değişim öncüsü genç lider belirleniyor. Genç Liderler, dünyanın dört bir yanında sürdürülebilir kalkınma, insan hakları, barış ve güvenlik de dahil olmak üzere BM'nin odağındaki konular üzerinde çalışan, yaşları 17 ile 29 arasında değişen başarılı gençlerden oluşuyor.

Bu yıl seçilen genç liderler, 190'dan fazla ülkeden 5.400'ü aşkın başvuru sonucu belirlendi. Bu saygın platformda yer alma başarısı gösteren 17 genç arasında gösterilen mezunumuz Okan Dursun, önemli bir başarıya imza attı.

Dursun, gençleri yarının fark yaratanları olarak yetiştirmek için bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) öğrenimini SKA eğitimleriyle birleştiren dünyanın ilk eğitim-teknoloji şirketi Twin’in kurucu üyesi. 70'den fazla ülkede bir milyondan fazla gence ulaşan Twin, Dünya Ekonomik Forumu tarafından “Teknoloji Öncüsü” olarak kabul edilmiş ve BETT Awards 2020 ve Avrupa Oyuncak Endüstrisi'nden Silver Play for Change Ödülü'nü kazanmıştır.