Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 08, 2022 - Kas 30, 2022

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Cengiz Beğen, Multimedya Alanına Katkı Sunan Makalesiyle Yeni Bir Ödülün Sahibi Oldu

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Cengiz Beğen’in yazarları arasında yer aldığı "An Experimental Evaluation of Rate-Adaptation Algorithms in Adaptive Streaming over HTTP" başlıklı makale, ACM SIGMM Test of Time Paper Award 2022’de mansiyon özel ödülünün sahibi oldu. Ödül programında ACM (Association of Computing Machinery) SIGMM (Special Interest Group on Multimedia) tarafından multimedya alanında en çok etki yaratmış 10-12 yıl öncesine dayanan makaleler değerlendirmeye alındı. Makaleler bu alanda araştırma, gelişim, ürün ve fikir kategorilerinde sundukları etkiye göre ödüle layık görüldü.

2011 yılında Dr. Beğen ile birlikte Saamer Akhshabi ve Constantine Dovrolis’in kaleme aldığı makale, "Multimedya Sistemleri-Ağlar" kategorisinde özel ödülün sahibi oldu. Sektörün öncü oyuncularından Netflix, Smooth Streaming ve OSMF örnekleri üzerinden kullanıcı deneyimi ve içerik ve ağ hizmetleri sağlayıcıları açısından kaynak kullanımına odaklanan makale, sektörün gelişimine önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor. Bu özellikleriyle ACM etkinliklerinde sunulan en başarılı kaynaklar arasında yer alıyor.

Dr. Beğen multimedya teknolojilerinin gelişimi için uluslararası çapta başarılı çalışmalarıyla tanınıyor. Bu yıl ayrıca uluslararası bir ekibin parçası olarak yer aldığı HTTP üzerinden Dinamik Uyarlamalı Akış (DASH) projesi ile, mühendislik ve yaratıcılıkta mükemmellik gösteren seçkin çalışmalara verilen Emmy® Teknoloji ve Mühendislik Ödülü’nü kazanan Türkiye’den ilk isim olmuştu.

ACM SIGMM, multimedya alanında bilişim, iletişim, depolama ve uygulama başta olmak üzere tüm katmanlarda araştırmacılar, mühendisler ve uygulayıcılar için ortak bir platform sunuyor. Uluslararası çapta pek çok konferans ve atölye çalışmasına imza atan kuruluş, ACM SIGMM Test of Time Paper Award ödül programıyla da her yıl zamana meydan okuyarak alana katkı sunan makaleleri onurlandırıyor.