Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 09, 2022 - Kas 30, 2022

Özyeğin Üniversitesi Mezunu Alp Aytuğlu’ya Gelişim Psikolojisi Alanında Uluslararası Ödül

Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans programında Uygulamalı Gelişim Psikolojisi uzmanlık alanı 2018 yılı mezunu Alp Aytuğlu, 14. Annual Student and Early Career Council Dissertation Research Funding Awards’ta ödüle layık görüldü. 2008 yılından bu yana Gelişim Psikolojisi alanında doktora öğrencilerine verilen bu prestijli ödülde, başarılı çalışmaların desteklenmesi için öğrencilerin başvuruları değerlendiriliyor.

Bu yıl ödül ve ödülle birlikte sunulan kaynak desteğini almaya hak kazanan doktora öğrencileri arasında yer alan Alp Aytuğlu, Georgia Üniversitesi İnsan Gelişimi ve Aile Bilimi bölümünde doktora eğitimine devam ediyor. Aytuğlu bu süreçte, danışman öğretim üyesi Dr. Geoffrey Brown mentorluğunda, sosyo-ekolojik faktörlerin erken dönem ebeveynlik ve baba-çocuk ilişkisine olan etkisine odaklanan çalışmalara katıldı ve bu çalışmaların bir kısmını hakemli dergilerde yayımlama ve uluslararası akademik platformlarda sunma imkânına sahip oldu. Doktora eğitimini bitirme sürecinde olan Aytuğlu, babalık ve baba-çocuk ilişkisi üzerine olan çalışmalarına ek olarak fNIRS teknolojisinin kullanıldığı bir ebeveynlik araştırmasında, anne-çocuk nöral senkronunun çocuğun stres fizyolojine olan etkisini incelemekte.

Bu prestijli ödülle birlikte tez çalışmasına hazırlanan Aytuğlu, Afrika kökenli Amerikan babaların, babalığa hazır bulunmaları ve ebeveynlik duyarlılıkları ile çocuklardaki bilişsel, nöroendokrinal ve sosyoduygusal gelişim arasındaki ilişkiyi inceleyecek.