Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ara 09, 2022 - Ara 31, 2022

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Eruçar, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Fen Bilimleri Övgü Ödülü’nün Sahibi Olan Ortak Çalışmada Yer Aldı

Özyeğin Üniversitesi ve Koç Üniversitesi iş birliği içeren ve çalışma ekibinde Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Eruçar’ın yer aldığı akademik çalışma, 2022 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Sedat Simavi Fen Bilimleri Övgü Ödülü'ne layık görüldü.

Karbondoksit yakalama ve hidrojeni saflaştırma uygulamaları için yeni malzemelerin keşfini sağlayan "Yapısal Yönlendirmeli Hesaplamalı Tarama Metodunu Kullanarak CO2 Yakalama ve H2 Saflaştırma için Kovalent Organik Yapılı Malzemelerin Keşfinin Hızlandırılması” başlıklı çalışma, Kimya Mühendisliği alanında yüksek etkiye sahip bir dergi olan Chemical Engineering Journal’da (impact factor of 16.74) yayınlandı. Türkiye’nin prestijli ödül platformu TGC Sedat Simavi Ödülleri’nde bir kez daha başarısını kanıtlayan çalışma, Gökhan Önder Aksu, Doç. Dr. İlknur Eruçar, Dr. Zeynep Pınar Haşlak ve Prof. Dr. Seda Keskin tarafından hazırlandı.

TGC Sedat Simavi Ödülleri, 11 Aralık 1953’te yaşamını yitiren TGC Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 46 yıldır organize ediliyor. Ödüller gazetecilik, televizyon, radyo, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor dallarında başarılı isimlere takdim ediliyor.