Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 21, 2023

Çekmeköy Belediyesi ve Özyeğin Üniversitesi Proje Ortaklığında Gerçekleşen “İstanbul’un Oyun Girişimciliği Akademisi”nin Lansmanı Yapıldı

Çekmeköy Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan İstanbul Oyun Girişimciliği Akademisi, dünya ve Türk oyun girişimciliği sektörüne yeni soluk getirecek projelerini Özyeğin Üniversitesi kampüsünde tanıttı.

İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile Çekmeköy Belediyesi tarafından hazırlanan ve Özyeğin Üniversitesi, OYUNDER, Helyum A.Ş. ortaklığı ile yürütülen İstanbul Oyun Girişimciliği Akademisi: 9999in1 Space Projesi lansmanı, 21 Temmuz 2023’te Özyeğin Üniversitesi’nde yapıldı. Lansmanda; Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Latif Coşar, İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan Serkan Korkmaz Arslan, OYUNDER Başkanı Tansu Kendirli, Helyum A.Ş. Kurucu Ortağı Metin Yıldız, oyun girişimcileri ve mentörler yer aldı.

Dijital oyun ekosisteminde iş birliğinin ve topluluk ilişkilerinin güçlendirilmesi için İstanbul’da oyun sektörü paydaşlarını bir araya getiren, ülkemizde girişimcilik ekosistemine katkısı olan, girişimcilerin uluslararası rekabet koşullarına hazırlanmasını sağlayan, sektörel ilerlemenin sürdürülebilir hale getirilmesi ve fikir doğrulamadan ticarileşme aşamasına kadar girişimcilerin yanında yer alan, sektör özelliklerine uygun “İstanbul Oyun Girişimciliği Akademisi;” bugüne kadar yaklaşık 400 öğrenciye 2 bin saate yakın eğitim verdi. Akademi’de; eğitim ve mentörlük programları, yoğun konvansiyonel ve dijital tanıtım çalışmaları, oyun ekosisteminin tüm aktörlerinin katıldığı paneller, gameathon etkinlikleri, demoday, webinarlar ve dijital kanallar yayınları da gerçekleştirilerek oyun girişimcilerinin sektörde yer alması hedefleniyor. Akademi ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin son yayımladığı raporlarda yer alan 25 oyun girişimciliği merkezinden biri olma özelliği de taşıyor.

Gameathon etkinliğini Özyeğin Üniversitesi’nde ağırlamaktan gurur duyduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk üniversiteler ile kamu, sanayi, STK iş birliğine vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bu sene 15. yılını tamamlayan, öğrenci odaklı, 7/24 yaşanabilen, 365 gün açık girişimci bir araştırma üniversitesi olarak kurulan üniversitemiz için kamu-sanayi iş birliği olmazsa olmazımız. Nitekim YÖK’ün 2022 Üstün Başarı Ödülleri’nde Üniversite-İş Dünyası İş Birliği Ödülü’nü alan, bu konuda örnek gösterilen bir vakıf üniversitesiyiz. Belediyemiz, bakanlıklar ve İSTKA gibi çok değerli ortaklarla güçlerimize güç katarak yola devam ediyoruz.

Bugün Özyeğin Üniversitesi dünya sıralamalarına giren bir üniversite olmanın ötesinde. Nitekim üniversitemiz ilk değerlendirmelerde; BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda gerçekleştirilen projelerin sosyal etkilerine odaklanan Times Higher Education (THE) Sosyal Etki Sıralaması’nda dünyada 79. sıradaydı. Faaliyetlerimizin etkisini dert eden bir üniversiteyiz. Bugünkü etkinlik de hem iş birliği açısından hem de geniş paydaş kesişmesi açısından üniversitemizin farkının çok somut bir göstergesi. Gameathon’a katılan öğrencilere vizyonlarını çok daha geniş, eğlencenin de ötesine taşıyarak düşünmelerini öneririm.”

20 aydır devam eden eğitimlere katılan gençler, ürettikleri oyun demolarının sunumlarını gerçekleştirdi. Demoday’in ardından 48 saat sürecek gameathon maratonu, mekân ile altyapı desteği sağlayan Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde başladı. Maraton sonrası katılımcılara sertifikaları verildi.