Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 21, 2023 - Kas 30, 2023

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aslı Zuluğ, PACHA Girişimi ile “En Yenilikçi Start-Up” Ödülü Kazandı

Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Aslı Zuluğ, Gıda Tarım İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GİFT) tarafından düzenlenen 2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi’nde, PACHA Doğal Kolajen ve Protein Ürünleri ile “En Yenilikçi Gıda Start-Up” ödülünü kazandı; “En Yenilikçi Fonksiyonel Gıda” ve “En İyi Çocuk Ürünü” kategorilerinde ise finale kalan üç girişimden biri oldu.

“Hayatınızın Girişimi” mottosunu sadece öğrencilerine değil akademisyenlerine de sunan Özyeğin Üniversitesi’nin akademik girişimci yapısının en iyi örneklerinden olan PACHA Doğal Kolajen ve Protein Ürünleri, 2019 yılında bir TÜBİTAK projesi olarak başladı.

İlerleyen yıllarda bu projesini ticari hayata da başarıyla taşıyan girişim, Royal Academy ve Teknofest – Takeoff gibi ödüllerle yoluna devam etti. Bu süreçte büyümeye devam eden PACHA, kolajen ve protein içeren sağlıklı atıştırmalık ürün ailesini cips, granola ve krakerler ile genişletip üretim kapasitesini arttırdı. Girişim, PACHA ve Cracolla markalarıyla Türkiye’de 200’den fazla satış noktasına ulaşırken tüm dijital kanallarda ve Pazar yerlerinde de satışa sunuldu. PACHA ürünleri, 2023 yılı itibarıyla dünyanın farklı köşelerindeki tüketicilere de ulaşmaya başladı.

PACHA ürünleri hakkında daha fazla bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz:
https://pachacips.com/