Mar 09, 2017

Hukuk Fakültesi Yeni Yayın : Rüşvet / Yolsuzluk – Değişim ya da İnsan Doğasının Bir Parçası? Bazı Yasal Düzenlemeler

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ljubljana Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Maribor Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından ortak düzenlenen 5. Geleneksel Hukuk Konferansı tebliğlerinden oluşan kitap yayınlanmıştır:

Yolsuzluk, belirli bir çıkar veya menfaat elde etme niyetiyle, yetkili bir konuma sahip bir şahsın (ayrıca şirketin, devletin ...) etik olmayan davranışlarıdır. Günümüzde, tüm devletlerde ve toplumlarda yolsuzluk mevcuttur ve tüm hukuki ve beşeri ilişkilere yayılmış olabilir. Yolsuzluk çoğunlukla zimmete para geçirme, rüşvet, gasp, şantaj, zorlama ile ilişkilendirilmektedir. Bu nedenle yolsuzluk yasadışı bir yapıdadır. Uluslararası ve ulusal yolsuzlukla mücadele girişimleri, yolsuzluğun savunmasız insan gruplarını etkilediği alanlara özellikle dikkat etmektedir. Uluslararası düzeyde yolsuzlukla mücadelede en aktif rolü, uluslararası bir örgüt olan “Şeffaflık Örgütü” yürütmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız: