Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 04, 2018

CEEE/EÇEM ENERJİ OTURUMLARI – Yapı Fuarı / TurkeyBuild 2018

Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (CEEE/EÇEM) 8-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında Tüyap’ta 41.si gerçekleşecek Yapı Fuarı - Turkeybuild Istanbul 2018’e EU Sustainable Energy Week Energy Days kapsamında düzenlediği iki panelle katılıyor.

10 Mayıs 2018 tarihinde 11.00-12.00 saatleri arasında gerçekleşecek birinci panelde Enerji Kullanımının Sosyal – Davranışsal Yönleri tartışılacak. Aynı gün 15.30-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek ikinci panel konusu ise Komplike Binalarda İleri Enerji Çözümleri. CEEE/EÇEM’in Türkiye Koordinasyonunu üstlendiği BRICKER Projesi Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi A Blok Binası'nın enerji etkin derin tadilatının vaka analizi olarak aktarılacağı panelde bu tarz projelerin yaygınlaşması için kamunun, yatırımcının ve diğer tüm paydaşların artan sorumluluğu tartışmaya açılacak.

Enerji Kullanımının Sosyal – Davranışsal Yönleri / TurkeyBuild2018 Trend Oturumları

Son yıllarda aktif sistemlerin etkileşimli ara yüzler ve mobil uygulamalar ile insanların kontrol imkanlarını artırmaları, tercihlerini öğrenebilmeleri ve farklı konfor olanakları sunabilmeleri dolayısıyla, söz konusu sistemler ile kullanıcılar arasındaki etkileşim yoğun olarak artmıştır. Buna paralel olarak binalarda enerji verimliliği alanında insan davranışlarına odaklanan çalışmalar, veri analizi, sistem/ürün tasarımı, ergonomi, konfor ve sağlık gibi yeni boyutları da içerecek şekilde genişlemiş ve günümüzde sıklıkla “insan-bina etkileşimi” adıyla anılır olmuştur. İnsan-bina etkileşimi için geliştirilmekte olan yenilikçi sistem & kavramların kullanıcıların davranışlarını nasıl şekillendirdikleri ve enerji verimliliği açısından doğru davranışların nasıl teşvik edilebileceği üzerinde durulacaktır. 

Komplike Yapılarda İleri Enerji Çözümleri / TurkeyBuild2018 Yapı Oturumları

Sürdürülebilir enerji uygulamaları bir binanın hem inşasını, hem de inşaat sonrasında enerji verimli ve konforlu operasyonunu gerektirir. Eğer hastane gibi komplike ve sürekli hizmet vermek zorunda olan bir binanın restorasyonu gerekiyorsa, çok detaylı ve çok yönlü bir çalışma yapılması zorunludur. Panelde, komplike yapıların işleyişini sekteye uğratmadan enerji performansını yükseltmek için neler yapıldığı, ne tür engellerin çözüldüğü/çözülmesi gerektiği ve bunların finansal olarak ne kadar faydaya karşılık geldiğini tartışmak üzere akademi, kamu, yatırım, enerji, mimarlık ve kullanıcı taraflarının uzman temsilcileri biraraya gelecek. Adnan Menderes Üniversitesi Hastane Binası'nın vaka analizi olarak aktarılacağı panel bu örnek üzerinden sağlık yapıları gibi program, fonksiyon ve tipolojisiyle komplike yapıları mercek altına alacak. Panel, bu tarz projelerin yaygınlaşması için kamunun, yatırımcının ve diğer tüm paydaşların artan sorumluluğunu tartışmaya açacak.