Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 24, 2018

2017-2018 Yaz Okulu/Dönemi Öğrenim Ücretleri

2017-2018 Yaz dönemi öğrenim ücretlerine ve ödeme yöntemlerine ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Öğrenim Görülen Program Ödeme Tarihleri Ödeme Tutarları için tıklayınız
İngilizce Hazırlık Programı 30 Mayıs-1 Haziran 2018 Ödeme Tutarı
Lisans Programları (*) 28 -29 Haziran 2018 Ödeme Tutarı
Finans Mühendisliği, İşletme (MBA), Yöneticiler için İşletme (EMBA) Yüksek Lisans Programları (**) 21-25 Mayıs 2018 Ödeme Tutarı
Kamu ve Özel Hukuk Yüksek Lisans  (**) 28-29 Haziran 2018 Ödeme Tutarı
Diğer Lisansüstü Programlar (*) 28-29 Haziran 2018 Ödeme Tutarı

 

İngilizce Hazırlık Programında öğrencilerin yaz okulu derslerine devam etmeleri halinde giriş burs durumlarına göre ödemekle yükümlü oldukları dönem öğrenim ücretinin yarısı alınır. İngilizce Hazırlık Programı’na “A2” düzeyden başlayıp ilk akademik yılın bahar dönemi sonu itibarıyla “B1” düzeyi tamamlayan öğrencilerden yaz okulunda devam ettikleri “B2” düzey dersleri için öğrenim ücreti alınmaz. Bu öğrencilerin, ek burs olarak aldıkları nakit, yurt, yemek, ulaşım bursları yaz okulu öğrenim süresince devam eder.

(*) ile belirtilen programlarda yaz okulunda açılan dersler için kredi başına öğrenim ücreti uygulanır. Kredi başına öğrenim ücreti, öğrencinin kayıtlı olduğu programın yıllık öğrenim ücretinin altmışta biridir. Yaz okulunda ders alan öğrenciler, aldıkları derslerin toplam kredisine göre öğrenim ücreti öderler. Öğrencilere öğrenim ücreti bursları devam ediyorsa bursları oranında indirim yapılır. Ders kayıtları, ücret ödemelerinden sonra kesinleşir. Ücretlerin ödenmemiş olması durumunda ders kaydı iptal edilir. Dersin kapanması durumunda kayıt olan öğrencilere ders için ödemiş oldukları ücret iade edilir. Öğrenciler, akademik takvimde dersten çekilme için belirtilen süreler içinde kayıtlı oldukları derslerden çekilebilirler. Yaz okulunda dersten çekilme istekleri ders kayıt iptali olarak işleme alınır. Bu durumda herhangi bir ücret iadesi yapılmaz.

(**) ile belirtilen programlarda öğrenim gören öğrenciler, yaz dönemi için belirlenmiş olan program ücretini öderler.

Ödemeler, banka veya kredi kartı aracılığıyla aşağıdaki yöntemlerden herhangi biri ile yapılabilir.

Peşin Ödeme: Herhangi bir banka kartı veya kredi kartı ile e-ödemeden, Fibabanka Şubesinden, Fibabanka İnternet Bankacılığından veya Fibabanka Telefon Bankacılığından peşin yapılabilir. Detaylar için tıklayınız.

Taksitli Ödeme: Aşağıda belirtilen banka kartı veya kredi kartı ile e-ödemeden taksitli ödeme yapılabilir.

Banka veya kredi kartı ile ödeme yapabilmeniz için kartınızda aşağıdaki kriterlerin bulunması gerekir:

• Sanal pos işlem izninin olması
• 3D Secure işlem izninin açık olması
• İnternet üzerinden yapılan işlemlere ait limitin yeterli olması
• Yabancı kredi kartı ve banka kartları için ayrıca yurt dışında işlem yapmaya açık olması

Yaz okulu ücretlerine 2 taksit olanağı sunmaktadır. “Eğitim Sektörüne Artı Taksit” kampanyaları, anlaşmalı bankalar tarafından sunulan bir olanaktır, bankalar bu kampanyayı diledikleri zaman sonlandırabilir.

• Finansbank Kredi Kartı ile yapılacak ödemeler için: "Eğitim Sektörüne +2 Taksit" kampanyası ile 4 eşit taksit.
• Finansbank Bankamatik Kartı ile: 2 eşit taksit. Finansbank Ticari Kredi Kartları, Fix Card'lar ve ParaPuan kullanılarak yapılan ödemeler için +2 taksit kampanyası geçerli değildir.
• Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası World Card ile: “Eğitim Sektörüne +2 Taksit” kampanyası ile 4 eşit taksit. ParaPuan kullanılarak yapılan ödemeler için +2 taksit kampanyası geçerli değildir.
• Bonus programı üyesi bankaların Bonus özellikli Kredi Kartlarına: Eğitim Sektörüne +2 Taksit” kampanyası ile 4 eşit taksit. Bonus özellikli olan ve aşağıdaki BIN numaralarına (kredi kartının ilk altı hanesi) sahip kredi kartları ile ve ParaPuan kullanılarak yapılan ödemeler için +2 taksit kampanyası geçerli değildir.

498520, 558379 (Burganbank)
510118 (Denizbank)
480296, 526973, 547765 (İNG Bank)
411159, 547311 (Şekerbank)
428220, 428221, 526955, 534261, 541865 (Garanti Bankası)
528293, 549294 (Türkiye Finans Katılım)

Banka kartı veya kredi kartı ile ödeme yapmak için tıklayınız.

Ödemeler ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Aile ve Fiba/ÖzÜ İndirimi Hakkında Hatırlatma

Aile indiriminin aile üyelerinin (iki kardeş, anne çocuğu veya baba ve çocuğu) beraber okuduğu süre için geçerli olup her iki aile üyesinin kayıtlı olması, giriş yaptığı ilgili yıl için belirlenen ve ilan edilen burs süresi kadar uygulanır. Aile üyelerinden birinin mezun olması veya üniversiteden ayrılmış olması durumunda yararlanılan indirimin iptal edileceği ve %5 farkın borç olarak yansıtılacağını hatırlatırız. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Fiba/ÖzÜ İndiriminin ise çalışanın Özyeğin Üniversitesi ve FİBA Grubunda tam zamanlı çalıştığı dönemlerde geçerlidir. Öğrencilerin, her dönem başında ücret ödeme tarihlerinden önce çalışma durumuna ait ilgili kurumdan alacakları belgeyi Öğrenci Hizmetlerine sunmaları gerekir. Durumu belgeleyen öğrencilere bu indirim giriş yaptığı ilgili yıl için belirlenen ve ilan edilen burs süresi kadar uygulanır. Detaylı bilgi için tıklayınız.