29.05.2020 - 29.05.2020

Covid 19'un Uluslararası Ticarete Etkisi ve DTÖ Hukuku Çerçevesinde Değerlendirmeler Konferansı

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Hukuk Fakültemiz tarafından 29 Mayıs Cuma günü, saat 15:00-16:30 aralığında  "Covid 19'un Uluslararası Ticarete Etkisi ve DTÖ Hukuku Çerçevesinde Değerlendirmeler"   başlıklı konferans gerçekleştirilecektir.  Dr. Müslüm Yılmaz'ın (Hukuk Müşavirliği, Dünya Ticaret Örgütü Hukuk İşleri Direktörlüğü) konuşmacı olduğu konferans  Teams sistemi üzerinden yapılacaktır.

Beklenmedik bir şekilde dünya gündemine giren COVID-19 salgını toplum sağlığının yanı sıra, belki de ondan daha önemli olacak şekilde, dünya ekonomilerini tehdit etmektedir. Salgının ekonomi alanındaki en önemli etkilerinden birisi devletlerin uygulamaya koydukları ticareti kısıtlayıcı nitelikteki önlemlerdir. Konferansın konusu, bu önlemlerle ilgili DTÖ kurallarının açıklanmasıdır. Bu kurallar her devlet için olduğu gibi Türkiye için de hem kısıtlayıcı önlemlere hangi hallerde başvurulabileceğinin anlaşılması hem de diğer ülkeler tarafından uygulanan ve Türkiye'nin ihracatını etkileyen önlemlerin doğru analiz edilebilmesi bakımından önem taşımaktadır.

Etkinlik, tüm Özyeğin Üniversitesi  mensuplarının katılımına açıktır.

Konferansa ilgili link ile katılım sağlanabilir:  Join Microsoft Teams Meeting