18.02.2021 - 31.05.2021

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Dünyamızın karşı karşıya olduğu karmaşık sorunlara dair farkındalığımızı arttırmak için düzenlemekte olduğumuz “Sürdürülebilirlik Konuşmaları” seminer serisi, bu sene daha interaktif bir yapı ile “Sürdürülebilirlik Sohbetleri” olarak devam ediyor. Yapısal bu değişikliğe ek içerik olarak da farkındalık arttırmanın yanında bizlere ilham vererek davranış değişikliğine yol açmasını umduğumuz seri bu sene İlham temasıyla Bahar döneminde başlıyor.

“Sürdürülebilirlik Sohbetleri”nin İLHAM serisinde, günlük hayatımızda daha çok iç içe olduğumuz konulara yer veriyoruz. Seri boyunca, öğrencilerimiz başta olmak üzere bütün paydaşlarımızla kişi/kuruluşların ilham verici hikâyelerini paylaşıyor olacağız. En sık tükettiğimiz alanlarda farklı alternatiflerin mevcut olduğunu, dünyaya ve insanlara saygılı bir girişimcilik yolunun da var olduğunu göreceğiz. Bu doğrultuda moda/tekstil, kültürel miras ve gıda konularını alanında deneyimli konuşmacılarla ele alacağız.

Elibelinde Tarım: Tarımda Bir Kadın Girişimi Örneği | 9 Mart

Aslı Aksoy - Elibelinde Tarım Kurucusu, Girişimci

Temiz Gıdaya Erişim ve Kadının Güçlendirilmesi Odaklı Yerel Yönetim Anlayışı: Mezitli Belediyesi Örneği | 30 Mart

Neşet Tarhan - Mezitli Belediye Başkanı

Boğatepe Köyünün Öğrettikleri: Temiz Gıda, Sürdürülebilir Tarım, Dayanışma Kültürü | 15 Nisan

İlhan Koçulu - Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği, Peynir Ustası, Çiftçi

Sürdürülebilir Moda ve Etik Üretim Anlayışı | 28 Nisan

Serra Türkün - Reflect Studio Tasarım ekibi ve Sürdürülebilirlik Takım Lideri

Sürdürülebilirliği Deneyim Üzerinden Tasarlamak | 21 Mayıs

Fırat Neziroğlu - Sanatçı, Moda Tasarımcısı

Katılım herkese açık ve ücretsizdir.