Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

10.10.2012

Tara Lemmey’den Teknolojide Kadın Girişimciliği Semineri

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Tarih: 10 Ekim 2012
Saat: 18:30 - 20:00
Yer: Altunizade Kampüsü
https://kadintechgirisimci.eventbrite.com/


Girişimcilik alanında cinsiyetler arasında önemli bir uçurum bulunmaktadır. Kaufmann Vakfı’nın istatistiklerine göre, ABD’deki girişimcilik faaliyetlerinin yalnızca %35,3’lük bir kısmı kadın girişimciler tarafından gerçekleştirilirken, bu rakam, özellikle bilim ve teknoloji alanında büyük bir düşüş göstermektedir. Öyle ki araştırmaları sonucunda patent sahibi olarak bir şirket kuracağının sinyalini vermiş  (erkekler %13 oranında iken) kadınların oranı yalnızca  %5,65’tir. İleri teknoloji firmalarının Bilim Danışma Kurularındaki kadın üyelerin oranı ise yine yalnızca %6,5’tur.

Öte yandan bir de Tara Lemmey örneği var.

Tara Lemmy, Amerikalı bir girişimci, teknoloji ve innovasyon stratejisi uzmanı. Tara Lemmey aynı zamanda San Francisco’da   üç boyutlu İnternet deneyimine yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştirmekte olan yeni kurulmuş bir teknoloji şirketi olan Net Power&Light’ın da CEO’su olarak görev yapıyor. Lemmey bugüne yazar 10 patentin eşyazarlığını yaptı. Net Power & Light’a ek olarak, Lemmey aynı zamanda yeni pazarlar yaratma konusunda dünyanın önde gelen kurumlarıyla işbirliği yapan stratejik innovasyon şirketi LENS Ventures’ta da başkanlık görevini yürütüyor. (Tara Lemmey’in biyografisi için tıklayın)

10 Ekim’de Özyeğin Üniversitesi’ne bir ziyaret gerçekleştirecek olan Tara, burada teknoloji alanındaki bir kadın girişimci olarak, karşılaştığı zorlukları, yaşadığı deneyimleri, geleceğe dair umutlarını ve teknoloji alanında gözlemlediği yeni trendleri değerli Özyeğin Üniversitesi mensuplarıyla paylaşacak. Girişimcilik alanındaki cinsiyet eşitsizliğini kapatmak ve teknoloji alanındaki yeni kuşak kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla Tara Lemmey tarafından verilecek bu seminerde ve Soru & Cevap oturumunda sizleri de aramızda görmeyi isteriz.

Seminer Ingilizce olacak.