31.10.2019 - 31.10.2019

Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Sürdürülebilirlik Çalıştayları - 1
Ulaşımda Sosyo – Teknik Etkileşimler | İnsan x Taşıt x Mobil Teknolojiler

Sürdürülebilirliğin farklı boyutlarını disiplinler arası bir açıdan düşünmek ve politika/çözüm önerileri üretmek amacıyla kentsel ulaşım özelinde tek gün, kapalı grup ve yuvarlak masa yoğun müzakereler içeren bir çalıştay düzenliyoruz.

Teknoloji ve toplum arasındaki ilişkiyi İstanbul’daki ulaşım özelinde ele alacak olan Ulaşımda Sosyo-Teknik Etkileşimler Çalıştayı’nı 31 Ekim Dünya Kentler Günü’nde gerçekleştiriyor olmak da bizim için ayrıca anlamlı.

Bu çalıştay ile kentsel ulaşım ile ilgili farklı tarafların, örneğin otomobil üreticileri, STK’lar, yerel yönetim, akademisyenler, mobil uygulamalar, medya vb., bir araya geleceği gruplarla sorun ve çözümleri tartışmaya açacağız. Farklı çalıştay yönetme/çalıştırma biçimlerini bir arada kullanacağımız bu çalıştay sayesinde yenilikçi yöntemler ile farklı müzakere tekniklerini de harekete geçirmeyi hedefliyoruz.