3 Lisans Mezunu

İnşaat Mühendisliği

Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Mert Kavala

Mert Kavala 2018 yılında Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olmuş ve Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği lisans programına tam burslu olarak başlamıştır. Özyeğin Üniversitesi'nde geçirmiş olduğu 4 sene içerisinde kendisini sosyal ve akademik açıdan geliştirme fırsatı bulmuştur. Okulun İnşaat ve Mimarlık öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenleyen Yapı Kulübü‘nde, 3.5 yıl yönetim kurulu üyesi, 2021 yılında ise kulüp başkanı olarak görev almıştır.

Lisans eğitimi sürecinde, Statik ve Yapı İşletmesi derslerinde, lisans öğretim asistanı sıfatıyla ve Doç. Dr. Zeynep Başaran Bundur’un ileri Beton Malzemeleri laboratuvarında, kendi kendini iyileştirebilen beton malzemeler üzerine lisans araştırma asistanı sıfatıyla araştırma yapmıştır. Özyeğin Üniversitesi'nden 2022 yılında bölüm birincisi olarak 3.71 ortalama ile mezun olmuştur. Prof. Dr. Feyza Çinicioğlu ve Doç. Dr. Zeynep Başaran Bundur’un danışmanlığında, bitirme grubuyla birlikte hazırlamış oldukları ‘Mikrobiyal Kaynaklı Kalsit Çökelmesinin Kum ve Kil Zeminlerde Şev Stabilizasyonu İçin Kullanımı' başlıklı çalışmayı genişleterek,18. Genç Geoteknik Mühendisleri Sempozyumunda sunmuş olup, bu çalışma, en iyi bildiri seçilmiştir.

2023 Ocak ayında The University of Texas at Austin’de Geoteknik Mühendisliği alanında bütünleşik doktora programına başlamış olup, biyolojik süreçler kullanılarak karbondioksit yakalanması ve depolanması alanındaki çalışmalarını, araştırma asistanı olarak sürdürmektedir. Ayrıca Geoteknik Mühendisliğine Giriş dersinde 2 dönemdir öğretim asistanı olarak görev yapmaktadır. UT Austin’de gostermis oldugu akademik başarılar neticesinde 2022-2023 akademik yılı için Cockrell School of Engineering tarafından ‘Larry Goertz Graduate Fellowship’ başarı bursuyla ödüllendirilmiştir.

Yıldıray Yılmaz

Yıldıray Yılmaz (CE), lisans eğitimini yüksek onur öğrencisi olarak 3.70 not ortalaması ile tamamlamıştır. 2020 mezuniyet sınıfında en yüksek ortalamaya sahiptir. Lisans eğitimi sırasında Özyeğin Üniversitesi inşaat kulübünü, kurucu üyelerle birlikte kurmuş ve kulübün iki yıl başkanlığını yürütmüştür. İnşaat kulübü başkanlığı döneminde kulüp 200'den fazla üyeye ulaşmış ve 20'den fazla etkinlik düzenlemiştir.

Lisans eğitimi sırasında 4 ayrı staj deneyiminin yanı sıra, ‘Oregon State University’ de bir dönem değişim öğrencisi olarak bulunmuştur. Bitirme projesi çalışmalarının üstüne inşa edilen araştırmalar, özgün bir akademik makale olarak alanında saygın bir dergi olan ‘Building and Environment’da ‘Mapping the scientific research of the life cycle assessment in the construction industry: A scientometric analysis’ başlığı ile yayınlanmıştır.

Yüksek lisans eğitimine paralel olarak Ekim 2021'de Metsims Sustainability Consulting firmasına katılan Yıldıray, bir yılı aşkın süredir sürdürülebilirlik danışmanı olarak çalışmaktadır. Görev tanımı ürünlerin ve binaların çevresel performanslarını yaşam döngüsü perspektifinden analiz etmek ve modellemektir. Şimdiye kadar 20'den fazla inşaat yapı malzemesinin ve bir konut, bir fabrika binasının çevresel etkilerini modellemiş ve değerlendirmiştir. Çevresel performans modellemesinin yanı sıra, şu anda dünyada yapı malzemeleri alanında en kapsamlı veri tabanlarının birinde aktif geliştirme/iyileştirme çalışmalarında rol almaktadır.

Birgül Cansu Acartürk

Dr. Birgül Cansu Acartürk (CE), 2017 yılında inşaat mühendisliği lisans programını, bölüm ikincisi olarak tamamlamıştır. Üniversite yılları boyunca hem araştırma hem de öğretim asistanı olarak görev alarak, akademik becerilerini geliştirmiştir. Lisans eğitimi boyunca özellikle sürdürülebilir ve yenilikçi yapı malzemeleri sistemleri üzerine yaptığı çalışmalar, doktora eğitiminde bu alanlara yönelmesini sağlamıştır. 2017 yılında The Ohio State University'de başladığı doktora eğitimini 2022 yılında "Novel and Sustainable Cementitious Systems: Improving Calcium Sulfoaluminate Cement and Bacterial Concrete Properties" başlıklı tezi ile başarıyla tamamlamıştır.

Doktora döneminde sürdürebilir çimento bazlı sistemler ve bakteriyel beton üzerine birçok akademik makale yayınlayıp, ulusal ve uluslararası konferanslarda bu konularda sunum yapmıştır. Şu anda kariyerine University of Colorado Boulder'da doktora sonrası araştırma görevlisi olarak devam eden Dr. Acartürk, buradaki araştırmalarında biyobazlı çimentolu sistemler üzerine yoğunlaşmıştır. Çalışmaları, çimento üretimi ve kullanımı sırasında karbondioksit emisyonlarının azaltılmasına yönelik yenilikçi yaklaşımlar geliştirmeyi amaçlamaktadır.