Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ağu 04, 2022 - Ağu 25, 2022

Mimarlık Bölümü Mezunlarımızdan Gurur Veren Başarı

2020 yılında Türkçe Mimarlık Lisans programını tamamlayan mezunlarımız Anıl Güven ve Kerem Karacaoğlu, kurdukları Metastudio adlı multidisipliner tasarım ofisi ile Türkiye’ye özel bir ödül kazandırdı. Güven ve Karacaoğlu’nun tasarladığı proje, uluslararası çapta prestijli mimari tasarım yarışma organizatörlerinden YAC (Young Architects Competition) tarafından düzenlenen Dubai Summer House yarışmasında Honorable Mention [Onur Mansiyonu] ödülünü almaya layık görüldü. Yarışmaya katılım sağlayan birçok Türk ekip arasında ödül kategorisine giren tek tasarım Metastudio'nun oldu.

İtalya’da düzenlenen yarışmaya tüm dünyadan 35 yaş altı, genç mimarlar ve tasarımcılar katılabiliyor. 2012 yılından bu yana düzenlenen uluslararası yarışmalarda, dünyaca ünlü mimarlık ofisleri ve Pritzker Ödüllü saygın mimarlar jüri olarak yer alıyor.

Bu itibarlı organizasyonda Türkiye’ye başarı getiren Metastudio, mezunlarımız tarafından multidisipliner bir tasarım anlayışıyla Şubat 2022’de kuruldu. Mimarlık ve Tasarım hizmeti veren Metastudio, çoklu yapısı sayesinde tasarıma dair tüm alt başlıkları kapsayıcı bir felsefe ile projelerini sürdürüyor.