Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 26, 2023 - Mayıs 31, 2023

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Cengiz Beğen, STVA Industry Fellow Seçildi

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Cengiz Beğen, STVA (Streaming Video Technology Alliance) Fellow Programı kapsamında Industry Fellow olarak seçilen dünya çapında dört uzman arasında yerini aldı. Yüksek kalitede video deneyimi sunmanın önündeki kritik teknik zorluklar için çözümler geliştiren, küresel bir organizasyon olan SVTA, bu yıl ikinci kez küresel çapta sektöre katkı sunan uzmanları ödül programına dahil etti. Bu kapsamda sektörün ilerlemesinde rol alan liderler arasında Dr. Beğen de gösterildi.

SVTA'nın Fellow Programı, video akışı endüstrisindeki seçkin liderlerin başarılarını ve yarattıkları yenilikleri onurlandırmak amacıyla bu yıl ikinci kez gerçekleştirildi. Fellow Programı adayları, SVTA Komitesi tarafından değerlendiriliyor ve komitenin önerdiği adaylar titiz bir inceleme sonucu bu prestijli derecenin sahibi oluyor. Bu dereceyi kazanan sektör liderleri 16 Mayıs’ta, New Orleans’ta gerçekleştirilen Segments:2023 Konferansı’nda onurlandırıldı.

30'dan fazla ABD patentine sahip olan ve 2020 ve 2021 yıllarında ağ ve telekomünikasyon alanında dünyanın en etkili bilim insanları arasında gösterilen Dr. Beğen, multimedya teknolojilerinin gelişimi için uluslararası çapta başarılı çalışmalarıyla tanınıyor. Dr. Beğen, ayrıca, uluslararası bir ekibin parçası olarak yer aldığı HTTP üzerinden Dinamik Uyarlamalı Akış (DASH) projesi ile, mühendislik ve yaratıcılıkta mükemmellik gösteren seçkin çalışmalara verilen Emmy® Teknoloji ve Mühendislik Ödülü’nü kazanan Türkiye’den ilk isim olmuştu.