Ara 13, 2023 - Ara 31, 2023

Özyeğin Üniversitesi Öğrencileri IEEExtreme Programlama Yarışması’nda Uluslararası Başarı Kazandı

150 ülkede 426,000'i aşkın üyesi ile elektrik ve elektronik mühendisliği alanında faaliyet gösteren ve kâr amacı olmayan uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE – Institute of Electrical and Electronics Engineers) tarafından her sene düzenlenen IEEEXtreme programlama yarışmasının 17’incisi 28 Ekim’de düzenlendi. Dünyadan 7091 takımın katıldığı yarışmaya Türkiye’den 36 takım katıldı.

Katılımcılara 24 saat içinde farklı alan ve zorluklardaki programlama problemlerinin sorulduğu ve algoritma kurma becerilerinin test edildiği yarışmaya Özyeğin Üniversitesi’nden katılan 3 takım, yarışmada Türkiye’de ilk 5’e girdi. Cengiz Emre Dedeağaç’tan, Emir Arditi’den ve Ege Güngördü’den oluşan OZUE3 takımı Türkiye’de 2. Dünyada ise 586. oldu. Kutay Bulun ile Utku Ayaz Akkaş’tan oluşan OzuLastMinute takımı Türkiye’de 3., dünyada 1107. sırada yer aldı. Mehmet Altuğ Karataş’tan, Ahmet Utku Erşahin’den ve Ömer Emre Bozkurt’tan oluşan RadioOzU takımı ise Türkiye’de 4., dünyada ise 1115. sıraya yerleşti. Yarışma boyunca Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Reyhan Aydoğan, Dr. Öğretim Üyesi Dr. Emre Sefer ve Prof. Dr. Hasan Sözer gözetmenlik yaparken, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Fatih Uğurdağ da yarışmaya katılan ÖzÜ takımlarına süreç boyunca destek verdi.

Detaylı bilgi için: https://ieeextreme.org