Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 28, 2024 - Mar 10, 2024

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Evren Balta, Harvard Üniversitesi’nde Misafir Araştırmacı Olarak Görev Alacak

Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evren Balta, 2024-2025 akademik yılında Harvard Üniversitesi Weatherhead Uluslararası İlişkiler Merkezi’nde (Weatherhead Center for International Affairs) ve Washington DC’deki Orta Doğu Enstitüsü’nde (The Middle East Institute) misafir araştırmacı olarak görev yapacak.

Weatherhead Uluslararası İlişkiler Merkezi Bursiyer Programı kapsamında; dünya genelinden misafir öğretim üyelerine, doktora sonrası akademisyenlere ve çeşitli araştırmacılara, Harvard Üniversitesi’nde bir yıla kadar karşılaştırmalı uluslararası araştırma yapma imkânı sunuluyor. Orta Doğu Enstitüsü’ndeki uzmanlar ise; üretilen orijinal ve derinlikli analizler ile, toplumun farklı kesimlerini diyalog kurmaya teşvik etmeleri ve halka açık etkinliklere liderlikleri ile ve medya kurumları ve politika belirleyicileri ile çalışmaları sayesinde, Orta Doğu politikaları ve kültürlerinin daha iyi anlaşılması için önemli çalışmalar yürütüyor.