Nis 02, 2024 - Nis 09, 2024

Özyeğin Üniversitesi Öğrencilerinden Oluşan Takım, “Microsoft Grand Challenge Yarışması”nda İkincilik Kazandı

Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği lisans ve yüksek lisans mezunu olan ve aynı bölümde doktora sonrası araştırmalarını sürdüren Ekrem Çetinkaya’nın liderliğindeki “Fast and Furious” takımı, Microsoft’un düzenlediği ve dünya genelinde ondan fazla takımın katıldığı The 2nd Bandwidth Estimation Challenge’da (2. Bantgenişliği Tahmini Yarışması) ikincilik kazandı. Bu önemli başarıya imza atan takımdaki diğer öğrencilerin isimleri şu şekilde: Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencileri Ahmet Pehlivanoğlu, İhsan Utku Ayten, Başar Yumakoğulları ve Mehmet Eren Özgün ile Technical University of Munich’ten Yiğit Kemal Erinç (Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği lisans mezunu) ve Enes Deniz (İTÜ Bilgisayar Mühendisliği lisans mezunu). Bilgisayar Mühendisliği programımızda öğretim üyesi Prof. Dr. Ali C. Beğen de takımın hem danışmanı hem de üyesi olarak yarışmada yer aldı.

Yarışmada birincilik ve ikincilik kazanan takımlar çalışmalarını, İtalya’nın Bari şehrinde 15-18 Nisan 2024 tarihlerinde 15.’si gerçekleşecek ACM MMSys’te (Association for Computing Machinery Multimedia Systems Konferansı) makale olarak sunacak. Konferans hakkında ayrıntılı bilgiye bu linkten, yarışma sonucuna dair tüm detaylara ise bu web sitesinden erişebilirsiniz.