Nis 05, 2024 - Nis 12, 2024

Lisans Öğrencimiz Selinay Çetin TÜBİTAK’tan Proje Desteği Kazandı

Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programı 3. sınıf öğrencisi Selinay Çetin, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Emre Sefer’in danışmanlığındaki projesiyle TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek kazandı.

2023 Yılı 2. Dönemi kapsamında Mart 2024-Mart 2025 arasında desteklenecek “DNA-DNA ve RNA-RNA Etkileşimlerinin Beraber Analiz Edilerek Çok Ölçekli Öbeklerin Ortaya Çıkarılması ve Analizi” isimli projesinde Çetin; hücre çekirdeklerindeki DNA'nın üç boyutlu katlanmasını anlamak için geliştirilen Hi-C gibi kromozom katlanma yakalaması (chromosome confirmation capture) deneylerinden elde edilecek veriyi çizge olarak modelleyerek, bu verinin RNA-RNA etkileşim verisiyle birleştirilerek çok ölçekli öbeklerin ortaya çıkarılması ve analizi üzerine odaklanacak.

Proje destek programına dair detaylı bilgi için: https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/icerik-2209-a-universite-ogrencileri-arastirma-projeleri-destekleme-programi