Mar 10, 2017

Özyeğin Üniversitesi Türkiye'nin En Büyük Buluş Fuarı ISIF’ten Ödül Aldı

Özyeğin Üniversitesi'nin Buluşçu Öğretim Üyelerine Türkiye'nin Büyük Buluş Fuarı ISIF'ten Ödül

Girişimciliği, yenilikçiliği ve sürdürülebilirliği vizyon olarak benimsemiş bir araştırma üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi, Türkiye’nin en önemli buluş fuarlarından biri olan İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’17’ye katıldı. Fuara, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından buluşçu olarak davet edilen Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümünün buluşçu akademisyenleri Gül Bahar Başım-Doğan, Özkan Bebek ve Doktora Adayı Zeynep Özdemir Güler, “Çok Boyutlu Objelerin Yüzeylerinin Nano Teknoloji ile İşlenmesi Yönteminde Kullanılan Robotik Kol” buluşları ile “Silver Medal” ödülüne layık görüldüler. Özyeğin Üniversitesi Akademisyenlerinin buluşu aynı zamanda ISIF’17’de Türkiye adına sunulan tüm buluşlar içerisinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 29 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Cenevre Buluş Fuarında sergilenmek üzere seçilen üç buluştan biri oldu.