Ara 18, 2018 - Ara 19, 2018

3. Türkiye Kadın Rektörler Toplantısı Özyeğin Üniversitesi'nde yapıldı

Yükseköğretimde cinsiyet ayrımcılığını önleyerek, kadının akademik camiada daha fazla rol almasının önünü açacak projelerin konuşulması amacıyla Özyeğin Üniversitesi olarak iki önemli etkinliğe ev sahipliği yaptık. Üniversitemizin kuruluşunun 10. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerin ilkinde EWORA (European Women Rectors Association) ile birlikte 3. Türkiye Kadın Rektörler Toplantısı’nı üniversitemizde gerçekleştirdik. 13 Aralık 2018 tarihinde Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleştirdiğimiz Türkiye Kadın Rektörler Toplantısı’na halihazırda görevde olan ve eski, 20’ye yakın kadın rektör katıldı. Yine aynı gün yükseköğretimde ve karar verme düzeyinde kadın akademisyen sayısını artırmak için stratejiler geliştirmek amacıyla kurulan EWORA ile birlikte, kadın akademisyenlerin önündeki yatay ve dikey engelleri aşabilmeleri için sürdürülen projelerin anlatıldığı önemli bir panele de ev sahipliği yaptık. ‘Türkiye’deki Üniversitelerde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Odaklı Eylemler ve Planlar’ başlıklı panelde akademide kadının rolünü artıracak projeler konuşuldu.

Oturum başkanlığını Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün yaptığı panele İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mine Göğüş Tan, Kadir Has Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mary Lou O’neil, Özyeğin Üniversitesi’nden Dr. Leyla Kayhan Elbirlik ve Sabancı Üniversitesi’nden Dr. Ayşe Gül Altınay ile Dr. Gülru Göker konuşmacı olarak katıldı.