Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

ÖzÜ Cuisine Kulubü

ÖzÜ Cuisine Kulubü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri tarafından kurulmuş olan Özü Cuisine Gourmet Club öncelikle bölüm öğrencilerinin ve tüm Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin yemek kültürünü ve damak tadını, yapılacak çeşitli etkinliklerle, geliştirmelerini amaçlamaktadır. Klübümüz Türk mutfağı başta olmak üzere dünya mutfaklarını kişilere tanıtmak ve sevdirmek misyonuyla kurulmuştur.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü üniversitemizin yeni bölümlerinden biri olduğu için üniversitemizde bu bölümle ilgilenenlere yönelik herhangi bir klüp bulunmamaktaydı. Biz Gastronomi lisans programının ilk öğrencileri ve geleceğin yönetici şefleri olarak, üniversitemize ve tüm Özyeğin öğrencilerine bir gastronomi klübü kazandırmak için 2013 yılında klübümüzü kurduk. İlk senesinde başkan yardımcılığını yürüttüğüm klübün bu sene başkanlığını yürütme şansını yakaladım. Klübümüz yemek yapmak, başta Türk mutfak kültürü olmak üzere tüm mutfak kültürlerini öğrenmek, yeni tatlar keşfetmek, dünya yemeklerini öğrenmek ve pratik yapmak isteyen herkesi kucaklamaktadır.

Klüp yönetimimiz aktif olduğu ilk yılında çeşitli etkinlikler yapmıştır ve gelecek yıllarda da etkinliklerini devam ettirmek istemektedir. İlk yılımızda sadece gastronomi bölümü öğrencilerinin değil üniversitemizin diğer bölümlerinden klübümüze üye olan öğrencilerin de gönüllü katılımıyla Cumhuriyet Balosu’nun catering ve servis işleri, Fransız Sarayı’nda düzenlenen bir etkinlikte servis yapma,  organik çiftlik gezisi, başarılı şeflerle ve restoran yöneticileriyle söyleşiler gibi etkinlikler düzenlenmiştir.

Özü Cuisine öncelikle gastronomi bölümü öğrencilerine yönelik olarak kurulmuş olsa da gastronomiyle ilgilenen tüm öğrencileri istedikleri takdirde aktif rol oynamaya teşvik etmektedir. Klübümüz önümüzdeki dönemlerde

  • Üniversite dışında grupça katılacağımız workshoplar
  • Üniversitemizde düzenlenecek etkinliklerde catering hizmeti verme
  • Alanında başarılı şeflerle ve restoran yöneticileriyle interaktif söyleşiler
  • Tadım günleri
  • Restoranlara ve gastronomi ve gıda fuarlarına geziler düzenleme

gibi etkinlikler yapmayı planlamaktadır.

 

Bir klüpte aktif rol almayı gerektiren liderlik, sorumluluk alma, araştırma, kritik düşünme ve hareket etme, alanında uzman kişilerle iletişime geçme ve etkinlikleri yönetebilme gibi yetilere sahip olan ve bu yetilerini geliştirmek isteyen herkes etkinliklerimizde aktif rol alabilir. Klübümüzün amacı gastronomi dünyasıyla ilgili bilgiler vermek ve öğrencileri geliştirmek olduğu kadar, aktif rol alan öğrencilerin çeşitli konularda kendilerini geliştirmelerini de sağlamaktır. Klüp etkinlikleri, sektörle birlikte yürütüldüğünden, öğrencilere alanında uzman ve sektörde yer edinmiş birçok kişiyle iletişime geçme imkanı da tanımaktadır. Mesleki kariyerini gastronomi veya restoran yöneticiliği gibi alanlarda planlayan tüm öğrenciler klübümüzün bir parçası olarak öğrencilik yıllarında sektördeki kişilerle temasa geçebilirler.

Gastronomiyle hobi olarak veya profesyonel anlamda ilgilenen herkesi Özü Cuisine’e katılmaya bekliyoruz.
Elif GÜNAY
elif.gunay@ozyegin.edu.tr

OzU Cuisine Gourmet Club
Yönetim Kurulu
Elif Günay - Başkan
Ebru Torun - Başkan Yardımcısı
Anastasia Shepeleva - Yazman
Mine Özden
Göksu Kumruoğlu

Denetim Kurulu
Anastasia Shepeleva
Mehveş Ertaş
Viktoria Shepeleva