Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr
Araştırma
Araştırma
Araştırma
ARAŞTIRMA LABORATUVARLARI
CoLight Lab, Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde renk ve aydınlatma alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yapmak amacı ile kurulmuştur. Lab aynı zamanda çeşitli disiplinlerdeki araştırmalara da destek olmayı hedeflemektedir. CoLight Lab, tasarımın önemli elemanlarından olan renk ve aydınlatma konularında deneyimsel çalışmaların yapılabildiği bir çalışma ortamı sunmaktadır. Bu sayede tasarım eğitimine katkı sağlamanın yanı sıra tasarım sürecinde teorik düşünce aşamalarını Pratik deneyimlerle birleştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla, laboratuvarımızda öğrencilere ve araştırmacılara renk ve aydınlatma alanında Pratik deneyimler kazandırmak için çeşitli atölye çalışmaları düzenlemektedir. Ayrıca, endüstriyel ve ticari projelerde de danışmanlık hizmeti sunarak sektöre katkıda bulunmaktadır.
Laboratuvarımızın misyonu, renk ve aydınlatma konularında bilimsel araştırmaları teşvik etmek ve bu alandaki bilgi birikimini arttırmaktır. Bu çerçevede, hem akademik hem de endüstriyel uygulamalarda yenilikçi çözümler geliştirmeyi ve paylaşmayı hedeflenmektedir.
https://labs.ozyegin.edu.tr/colight/sample-page/
INAR ARAŞTIRMA KONULARI
Bitki Kompozisyonları
Geç Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Dönemi Mimarlığı
Hesaplamalı Tasarım
İç Mimarlık Eğitimi
Kentsel Modelleme
Kentsel Tasarım
Konut İç Mekânları ve Toplumsal Cinsiyet
Malzeme Sistemleri
Mekân Dizim Analizi
Mekânsal Sistemler
Mimarlık Tarihyazımı
Mimarlıkta Modernizm ve Modernizasyon
Optimizasyon Süreçleri
Performans Değerlendirme
Peyzaj Analizi
Peyzaj Ekolojisi
Proje Yapım ve Yönetimi
Sayısal Üretim
Sürdürülebilirlik
Yapı Bilgi Modellemesi
Yapılı Çevrenin Toplumsal Üretimi
ÜYE OLUNAN ARAŞTIRMA GRUPLARI
Uluslararası Peyzaj Ekolojisi Kuruluşu (Beyza Şat Güngör, üye)
Peyzaj Ekolojisi ve Ekosistem Bilim Laboratuarı (Beyza Şat Güngör, üye)
Uluslararası İnsan-Çevre Çalışmaları Kuruluşu (Beyza Şat Güngör, üye)
ARAŞTIRMA PROJELERİ
Ayşe Özbil Torun
- 2015-2018 Yürütücü: TÜBİTAK Measuring the relationship between spatial configuration and user behavior: User-Oriented Approaches to Urban Square Design Process at the Peripheral Municipalities of Istanbul.
- 2015-2017 Araştırmacı: TÜBİTAK Zaman-Mekansal Haritalama Yöntemi İle Üniversite Yerleşkelerinde Dış Mekanların Kullanım Sonrası Değerlendirilmesi
- 2014-2016 Yürütücü: TÜBİTAK, Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Edici Yapılaşmış Çevre Etmenleri ile Obeziteyi Önlemek: İlköğretim Öğrencilerinde Okula Yürüyerek Erişim
- 2011-2012 Araştırmacı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planlama Müdürlüğü, Kentsel Dokuda Hareket ve Algı Esaslı Tasarım Yaklaşımları: Sultanahmet Meydanı ve Yakın Çevresi Üzerine Bir Çalışma
Beyza Şat Güngör
- 2010-2014- JSPS (Japan Society for the Promotion of Science) destekli araştırma projesinde saha araştırmacısı. Project Başlığı: “Economic evaluation of high-dimensional functionalities of forest resources for global ecosystem conservation policy analysis through cases in Turkey, Korea and Japan”. Institute of Statistical Mathematics Dept. of Mathematical Analysis & Statistical Inference, Tokyo/Japan. 2012-2013- 2012/49 No’lu Araştırma Proje Yürütücülüğü (Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yürütücü Sekreterliği -BAP) Proje Başlığı: “Kazdağı Milli Parkı Zirveler Bölgesinde Endemik ve Nadir Bitkilerin Ekolojik Degredasyonu”.
- 2006-2009 – Tez Projesi Yürütücülüğü (İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yürütücü Sekreterliği) Proje başlığı: “Kazdağı Milli Parkı Örneğinde Ekolojik Planlamaya Yönelik Peyzaj Analizi”.
- 2001-2002 - Tez Projesi Yürütücülüğü (İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yürütücü Sekreterliği) Proje başlığı: “Doğa Koruma ve Çevre Eğitimi Açısından Arboretumlar ve Atatürk Arboretumu”.