Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ders İçerikleri

Ders İçerikleri


I. YARIYIL
 
ARCH 101 Tasarım (2-6) (8 AKTS)
Bu ders, tasarımın temel kavramlarının öğrencilere uygulamalı biçimde aktarılmasını amaçlar. Ders kapsamında mimarlık disipliniyle daha yakından ilişkili biçimsel ve sanatsal öğelere yoğunlaşılır. Tasarımın temel öğeleriyle mekansal ve biçime ilişkin kompozisyonların elde edilmesi hedeflenir.
 
ARCH 103 Mimari Anlatım Teknikleri I (2-2) (4 AKTS)
Mimari Anlatım Teknikleri I dersinde, geleneksel çizim ve anlatım teknikleri başta olmak üzere çeşitli mimari anlatım teknikleri incelenir. 3 boyutlu düşünme yeteneğini geliştirmeye yönelik çizimler ve uygulamalar yapılır. Ders kapsamında farklı ölçeklerdeki temel çizim tekniklerinin öğrenciye kazandırılması amaçlanmaktadır.
 
INAR 105 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş (3-0) (4 AKTS)
Bu ders, iç mekan tasarımının temel öğeleri ve prensiplerinin tanımlanmasına, iç mekanın yorumlanması ve analiz edilmesine, iç mimarlık mesleğinin ortaya çıkışının ve iç mimarın sorumluluklarının tanınmasına odaklanır.


II. YARIYIL
 
ARCH 102 Mimari Tasarım Stüdyosu  I (8-2) (10 AKTS)
Bu dersin amacı, antropometriden yola çıkarak küçük ölçekli mekanların tasarlanması aracılığı ile, öğrencinin mimari proje süreci ile tanışmasını sağlamaktır. Bu bağlamda öğrenciler, tasarım eyleminin ne şekilde gerçekleşebileceğini deneyimleyerek, tasarım çözümleri üretme ve sunma becerisi kazanacaklardır.

ARCH 104 Mimari Anlatım Teknikleri II (2-2) (4 AKTS)
Mimari Anlatım Teknikleri II dersinde, 3 boyutlu düşünme yeteneğini geliştirecek ve düşünüleni ifade etmeyi sağlayacak çalışmalar yapılır.

ARCH 106 Mekan Organizasyonu (2-2) (4 AKTS)
Bu ders, binalarda işlevsel/mekansal organizasyonun nasıl gerçekleştirileceğinin öğretilmesini amaçlar. Ders bağlamında, bina tipolojisi ve eylem arasındaki ilişki örnekler ve uygulamalar ışığında incelenir.
 
ARCH 108 Sanat Tarihi (4-0) (4 AKTS)
Bu ders insanlığın ortaya çıktığı tarih öncesi dönemden günümüze kadar sanata dair temel bilgileri aktarır. Ders, sanata sadece teknik açıdan değil toplumsal, kültürel, ekonomik ve politik koşulların sonucunda ortaya çıkan üretimler olarak ele alır. Bu kapsamda ağırlıklı olarak Batı sanatı olmak üzere, farklı dönemlerdeki görsel kültürü ve bu kültürün oluşum sürecini aktarır.

 
III. YARIYIL
 
INAR 201 İç Mimari Tasarım Stüdyosu I (2-8) (10 AKTS)
Tasarım problemlerini ve kavramlarını tanımlama; Verilen mekansal program için tasarım kimliğini geliştirme; Işık, renk, doku, malzeme, yapı ve kullanıcıların sosyal ve bireysel davranışlarına ilişkin kararlarda iç mekan tasarım üzerine düşünme; Mekansal bileşenlerle ilgili proje konularının ele alınması; İç mekanlar için sabit ve hareketli sistemlerin etkisini inceleyen deneysel çalıştaylar.

INAR 207 Strüktür ve Malzeme(3-0) (4 AKTS)
Bu ders, öğrencilere,iç mekanların fonksiyonlarına göre malzeme çözümleri uygulayarak, temel strüktürel tasarım bilgisini vermeyi temel almaktadır. Strüktür ve yapısal ifade, iç mekanların mobilyadan mimari elemanlara kadar karakterine, biçimine ve anlamına katkıda bulunan en önemli unsurlar arasında olduğu için, iç mimarlık öğrencilerinin yapısal kavramların temel bir anlayışa sahip olmaları önemlidir. Ders kapsamında malzemelerin ve strüktürlerin özellikleri ile ilgili temel bilgiler ve herhangi bir iç mekanın kapsamı hakkında ayrıntılı bilgiler ele alınır. Bu dersin ana temaları; ahşap, hafif metal, çelik, taş ve beton yapılar dahil olmak üzere çeşitli yapısal ilke ve sistemlerin bileşimidir.

ARCH 203 Bilgisayar Destekli Tasarım I (2-2) (4 AKTS)
Ders kapsamında ilgili arayüzler ve komutlar, mimarlık uygulamalarında yaygın olarak kullanılan yazılımlar aracılığıyla tanıtılacak; farklı detay ve karmaşıklık derecesine sahip 2B ve 3B uygulamalar yapılır.

ARCH 205 Yapı Bilgisi ve Malzeme (2-0) (5 AKTS)
Yapı Bilgisi ve Malzeme dersi kapsamında öğrencinin fonksiyonel yapı elemanlarına ve malzemelerine ilişkin bilgi sahibi olması, yapıyı oluşturan alt sistemlerin tanınması yanında, yapılan uygulamalar ile alt- sistemleri sentezlemesi ve edindiği bilgileri tasarım yaparken kullanabilme becerisini kazanması amaçlanmaktadır. Ders genel olarak aşağıdaki konuları kapsayacaktır; Yapı kavramı, bina yaşam döngüsü ve sürdürülebilirlik Yapı, çevre, kullanıcı etkileşimi ve bina performans gereksinimleri Yapı alt sistemlerinin tanıtılması Taşıyıcı Sistemler Yapı elemanları Servis sistemleri.
 
ARCH 209 Mimarlık Tarihi I (3-0) (3 AKTS)
Bu ders insanlığın ortaya çıktığı tarih öncesi dönemden günümüze kadar mimarlığa dair temel bilgileri kronolojik, tipolojik ve karşılaştırmalı olarak aktaracaktır. Ders, mimarlığa sadece teknik açıdan değil toplumsal, kültürel, ekonomik ve politik koşulların sonucunda ortaya çıkan üretimler olarak ele alacaktır. Bu kapsamda neolitik dönemden Rönesansa kadar mimarlık tarihi ve bu tarihin oluşum sürecini aktaracaktır.


INAR 200 Yaz Stajı I (Araştırma) (2-0) (2 AKTS)
Öğrencilerinin sürmekte olan bir bilimsel veya mesleki araştırma projesi kapsamında araştırmacı veya araştırma yardımcısı olarak görev alarak; yaz okulu, atölye, mesleki etkinlikler (kurslar dışında), arkeolojik kazı, belgeleme ve alan çalışmalarında çalışarak; mimarlık araştırmaları konusunda deneyim kazanması amaçlanmaktadır.
 
 
IV YARIYIL

INAR 202 İç Mimari Tasarım Stüdyosu II (2-8) (10 AKTS)
Tasarım stüdyosu ortamında iç mekan aydınlatma ve akustik konusunda araştırmalar; Fiziksel çevre koşulları, teknoloji, sıhhi tesisat, evrensel tasarım prensipleri, güvenlik gibi tasarım kriterleriyle ilgili kullanıcı odaklı tasarım çözümleri geliştirilmesi; Ticari iç mekan tasarımı; Tasarım dinamikleri göz önüne alınarak mevcut binalar için yeniden kullanım önerileri.

INAR 204 Mobilya Tasarımı (2-2) (4 AKTS)
Mevcut güncel tasarımların araştırılıp, analizlerinin ve sunumlarının yapılması; seçilen mevcut bir tasarım mobilyanın detaylarının çıkartılıp, ölçekli modelinin üretilmesi; dersin ilerleyen aşamalarında öğrencilerin kendi mobilya tasarımlarını geliştirip 1/1 ölçekte üretmesi süreçlerini içermektedir. Güncel üretim süreçleri ve yeni teknolojilerin takibi, malzeme araştırmaları ve 1/1 ölçekte detay üretimini içerir.

INAR 206 İç Mimarlıkta Ergonomi (3-0) (3 AKTS)
Bu ders, değişen iç mekan kurgularında antropometri ve evrensel tasarım prensiplerinin analiz edilmesi, yorumlanması ve kullanılmasına odaklanır. Dersin başlıca konuları antropometri ve evrensel tasarım ilkeleri, bu ilkelerin çalışma mekanı, kamusal mekan ve konut mekanında uygulanması; oturma, yatay ve düşey uzanma, kavrama gibi bedensel aktivitelerin ergonomisidir.

ARCH 204 Bilgisayar Destekli Tasarım II (2-2) (4 AKTS)
Ders kapsamında ilgili arayüzler ve komutlar, mimarlık uygulamalarında yaygın olarak kullanılan yazılımlar aracılığıyla tanıtılır; farklı detay ve karmaşıklık derecesine sahip 3B uygulamalar yapılır.

ARCH 206 Yapı Teknolojileri (2-2) (4 AKTS)
Bu ders, çağdaş yapım sistemleri, tasarım, malzeme ve uygulamalarını içermektedir. Ders kapsamında, yapı kabuğu ve taşıyıcı sisteme ilişkin çağdaş çözümler örnekler üzerinden incelenir.

ARCH 210 Mimarlık Tarihi II (3-0) (3 AKTS)
Bu ders insanlığın ortaya çıktığı tarih öncesi dönemden günümüze kadar mimarlığa dair temel bilgileri kronolojik, tipolojik ve karşılaştırmalı olarak aktaracaktır. Ders, mimarlığa sadece teknik açıdan değil toplumsal, kültürel, ekonomik ve politik koşulların sonucunda ortaya çıkan üretimler olarak ele alacaktır. Bu kapsamda Selçuk Osmanlı döneminden başlayarak, Rönesans, Manyerist ve Barok dönemleri de kapsayarak Endüstriyelleşme, Modern ve Postmodernizmi içeren mimarlık tarihini ve bu tarihin oluşum sürecini aktaracaktır.
 



V. YARIYIL
 
INAR 301 İç Mimari Tasarım Stüdyosu III (2-8) (10 AKTS)
Kurumlar ve markalaşma üzerine analizler; Mevcut kabuk ve tasarım yaklaşımı arasında biçimsel ve anlamsal ilişkilerin kurulması; Mevcut yapısal sistemi, malzemeleri ve sabit ekipmanı değerlendirirken yeni bir tasarım önerisi sunmak; Mekansal senaryo üzerine kararlar; Aydınlatma tasarımı, renk-malzeme bileşimi, ince yapı elemanları ve mobilyalar üzerindeki analizi ve sentezi.
 
INAR 303 İç Mimari Detayları I (1-3) (4 AKTS)
İç mekân bileşenlerinin ve donatılarının projelendirilme ve uygulama süreçlerinin öğretilmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilerin 1/20, 1/5, 1/2 ve 1/1 detayda çözümler üretmesi ve iç mimari uygulama projesi anlatım tekniğine uygun olarak ifade etmesi beklenmektedir

ARCH 305 Fiziksel Çevre Kontrolü (2-2) (4 AKTS)
Öğrencilere sürdürülebilir ve enerji bilinçli tasarım parametreleri hakkında bilgi vermek ve bu bilgileri diğer çalışmalarına uyarlamalarını sağlamak.
 
INAR 300 Yaz Stajı II  (Büro Stajı) (2-0) (2 AKTS)
Büro stajı süresinde, gerçek iç mimari ve mimari tasarım ve projelendirme alanındaki uygulamaları yerinde görmek ve bir disiplinlerarası faaliyette bulunmak suretiyle yeni bilgi ve becerilerin kazanılması esastır. Büro stajının bir diğer amacı da, stajyerlere meslek hayatında yapabileceği işler ve çalışabileceği alanlar konusunda yol gösterici olmasıdır. İkinci zorunlu staj olan ofis stajı mimari ofis veya firmalarda bina tasarımı, çizimi ve sunumu konularında beceri kazanılmasını kapsar.


VI. YARIYIL

INAR 302 İç Mimari Tasarım Stüdyosu IV (2-8) (10 AKTS)
Çeşitli ölçeklerde karmaşık ve çok işlevli iç mekan tasarımı; Mekan kullanımı için şartlar ve sosyal tercihlerin gözetilmesi; Fizyolojik, sosyolojik ve psikolojik ihtiyaçların test edilmesi; İç mekan tasarımında modelleme ve simülasyon tekniklerini kullanma; Entegre iç mekan tasarımı; Ürün sunumu için detay üretimi; Aydınlatma, mobilya ve malzeme seçimi; mevcut yapının mekanik ve sıhhi tesisatı ile entegrasyon; Üretim teknolojileri hakkında kararlar almak; Yürürlükte olan yasa ve yönetmeliklere uygunluğun değerlendirilmesi.

INAR 304 İç Mimari detayları II: Yeniden İşlevlendirme (1-3) (4 AKTS)
Sabit ve hareketli mobilya, depolama, donanım ve benzeri iç mekân elamanlarının detaylarının tasarımını içerir. Malzeme ve üretimle ilgili sorunlar ve çözümleri üzerinde durur.


ARCH 304 Mimari Koruma ve Rölöve (2-2) (6 AKTS)
Bu ders kapsamında öğrencinin kültür varlığı niteliği taşıyan yapılar ve tarihi çevrelerinin korunması, onarılması ve yeniden işlevlendirilmesi hakkında bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır. Ders kapsamında, kültür varlığı niteliği taşıyan yapılarda ölçme ve projelendirme, belgeleme ve inceleme konusunda kullanılan yöntem ve teknikler, seçilen bir yapı üzerinde denenerek uygulanır. Kültürel varlıklar olarak tanımlanan binalarda nasıl belgelendirileceğini, aranacağını ve projenin nasıl yapıldığını öğrenirler.
 

 
VII. YARIYIL
 
INAR 401 İç Mimari Tasarım Stüdyosu V (2-8) (12 AKTS)
Tekrarlayan alanlar için mekan organizasyonu için öneriler; Mekan kullanımı için şartlar ve sosyal tercihlerin gözetilmesi; Fizyolojik, sosyolojik ve psikolojik ihtiyaçların test edilmesi; İç mekan tasarımında modelleme ve simülasyon tekniklerini kullanma; Entegre iç mekan tasarımı; Konaklama için detay üretimi; Mekana özgü aydınlatma planlaması, mobilya ve malzeme seçimi; mevcut yapının mekanik ve sıhhi tesisatı ile entegrasyon; Üretim teknolojileri hakkında kararlar almak; Yürürlükte olan yasa ve yönetmeliklere uygunluğun değerlendirilmesi.

INAR 403 Sürdürülebilir Tasarım Araştırmaları (1-2) (4 AKTS)
Derste, sürdürülebilir gelişim ve bununla ilgili çalışmalar üzerine farklı bakış açıları sunulur ve tartışılır. Bunun dışında, konu bağlamında yapılı çevrenin planlanması, tasarımı ve yönetimi üzerine farklı görüşler ve örnekler sunularak tartışmaya açılır.

INAR 405 Meslek Pratiği ve Etiği (2-1) (4 AKTS)
İç mimarlık mesleğinin hukuki ve etik boyutu incelenecektir. Derste, iç mimar adaylarına imar hukukunun yükümlülükleri hakkında bilgi aktarılması; ilgili mevzuatın yorumlanarak, normatif düzene uygun davranma bilincinin ve meslek etiğinin gelişmesinin sağlanması amaçlanmaktadır.
 
INAR 400 Yaz Stajı III (0-0) (4 AKTS)
Zorunlu stajların üçüncüsü,  iç mimari projelerin uygulandığı şantiye ortamlarında gerçekleştirilen kaba ve ince inşaat ile şantiye ortamına ait uygulamalar ve iş yönetimi çalışmalarını içerir.


VIII. YARIYIL
 
INAR 402 Mezuniyet Projesi (0-12) (14 AKTS)
Tarihsel arka plan ve koruma üzerine araştırma; Mekan kullanımı için şartlar ve sosyal tercihlerin gözetilmesi; Fizyolojik, sosyolojik ve psikolojik ihtiyaçların test edilmesi; İç mekan tasarımında modelleme ve simülasyon tekniklerini kullanma; Entegre iç mekan tasarımı; Mekana özgü aydınlatma planlaması, mobilya ve malzeme seçimi; mevcut yapının mekanik ve sıhhi tesisatı ile entegrasyon; Üretim teknolojileri hakkında kararlar almak; Yürürlükte olan yasa ve yönetmeliklere uygunluğun değerlendirilmesi.

ARCH 404 Proje Yönetimi (2-2) (4 AKTS)
Bu ders, inşaat sektöründe proje yöneticisi olmakla ilgili kavramları ve süreçleri tanımlar.Proje ve yapım yönetimi kavramı, tasarımcının, mal sahibinin, genel yüklenicinin ve yapım yöneticisinin roller, proje yönetimi bilgi alanları, planlama, denetleme ve kontrol için ilgili metotlar ve yönetim problemlerine bakış, proje yaşam döngüsü, sözleşmeler, proje teslim yaklaşımları, planlama, teklif, ihale, süre planlama, kritik başarı göstergeleri, projelerin denetimi ve ilişkili güncel konular bu dersin kapsamındadır.

 


BÖLÜM İÇİ SEÇMELİ DERSLER

INAR 312 Sanat ve Mekan Etkileşimi (2-0) (3 AKTS)
Sanat tanımı içinde görsel sanatlar ve performans sanatlarının mekana etkisi; mekanın sanata etkisi; mekanın bir parçası olarak görsel sanatlar; resim ve mekan; heykel ve mekan; seramik ve mekan; fotoğraf ve mekan; video ve mekan; performans sanatları için mekanlar; sahne tasarımı.


INAR 313 İç Mimarlar İçin Renk (2-0) (3 AKTS)
Ders kapsamında renk teorisi, renkler arasındaki ilişki ve uyum konuları incelenmektedir. Renk kavramının, ışık ve doku ile ilişkili olarak iç mekandaki malzeme seçimlerine yansıması ele alınmaktadır.

INAR 314 Kültür ve Mekan Etkileşimi (2-0) (3 AKTS)
Kültürün tanımları; kültürün mekan oluşumuna etkileri; insan – mekan etkileşimi; kişisel mekan; mekanların kişiselleştirilmesi; savunulabilir mekan; kimlik; aidiyet; mahremiyet kavramlarının mekan üzerine etkilerinin incelenmesi.


INAR 315 İleri Anlatım Teknikleri (2-1) (4 AKTS)
Öğrencilerin ileri seviye üç boyutlu bilgisayar destekli modelleme ve malzeme/ışık atama bilgisine sahip olmalarını sağlamak ve iç mimari tasarım konusunda bilgisayar destekli tasarım kabiliyetlerinin geliştirilmesi.

INAR 316 Aydınlatma Tasarımı  (3-0) (3 AKTS)
Ders kapsamında ele alınan konular; farklı iç mekanlar için aydınlatma tasarım çözümünün nasıl yapılması gerektiği bilgisi temel bilgi olarak ışığın özellikleri, ışık ve ışığın formu, aydınlatma hesaplama metotları, ışığın parametreleri, aydınlatma tasarımı uygulaması, ışık kontrolleri ve aydınlatma şemalarının tasarım araçları ile planlanmasıdır.

INAR 317 Engelsiz Mekan Tasarımı (1-1) (3 AKTS)
Bu derste işlenen konular; herkes için tasarımla ilgili kritik parametreler, evrensel tasarım ilkeleri, mimari engeller, engellilerin yapılı çevre ile etkileşimi, erişilebilir alanların tasarımı, ilgili kurallar / yönetmelikler ve tasarım projeleri ve uygulamalarındaki çözümlerdir.
 
INAR 318 Mekansal Analiz (1-1) (3 AKTS)
Bu ders mekan kavramı, mekanın oluşumu ve bileşenleri, ve mekansal performansın ölçümlenmesinin geleneksel ve çağdaş yaklaşımları üzerine yoğunlaşmaktadır. Kapsanan konular, mekanın organizasyonu, mekansal kompozisyon tasarım ilkeleri, mekansal analiz ve teknikleri, ve farklı ölçekteki örneklemler aracılığıyla çeşitli analitik teknikleridir.


INAR 319 Mobilya Tarihi (2-0) (3 AKTS)
Bu ders, kronolojik bir düzen izlerken mobilyaların sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler ışığında tarihsel geçmişini keşfedecektir. Tasarımın toplumsal ve sanatsal hareketlerle bağlantısı ve bunların mobilya üzerindeki etkisi üzerine tartışmalar yürütülecektir. Öğrenciler, derinlemesine araştırma yapmak ve sınıfta sunmak için belirli bir temayı, tasarımcıyı veya belirli bir mobilyayı seçecektir.

INAR 403 Sürdürülebilir Tasarım Araştırmaları (1-2) (4 AKTS)Derste, sürdürülebilir gelişim ve bununla ilgili çalışmalar üzerine farklı bakış açıları sunulur ve tartışılır. Bunun dışında, konu bağlamında yapılı çevrenin planlanması, tasarımı ve yönetimi üzerine farklı görüşler ve örnekler sunularak tartışmaya açılır. 

INAR 412 Düşey Ulaşım Sistemleri (1-1) 3 AKTS
Ders kapsamında, düşey dolaşım sistemlerinin tanımı yapılacak, merdivenler, rampalar, asansörler, yürüyen merdiven ve rampaların tasarım kriterleri örneklerle incelenecektir. Bunun yanında, güvenlik sorunları ele alınacaktır.
 
INAR 413 Bölme Duvarları (2-0) 3 AKTS
Mekan organizasyonunda bölme duvarlarının işlevleri; bölme duvarlarının yapısal değerlendirilmesi; malzeme ve yapım özellikleri; bölme duvarlarının yalıtım özellikleri; bölme duvarlarının görsel özellikleri.
 
INAR 415 İç Mimarlıkta Dijitalleşme (3-0) 4 AKTS
Ders, dijitalleştirme kavramlarını, dijital model oluşturma ve görselleştirme iş akışlarını, gerçek dünyadaki nesnelerden veri toplamayı, iç mimariye parametrik bir yaklaşım, iç mimari tasarım için temel programlama, iç mimaride kullanılan kapsayıcı (immersive) teknolojiler ve ders kapsamında dijital ortamda tasarlanan ürünlerin dijital fabrikasyon yöntemleriyle fiziki ürün olarak üretilmesini kapsar.

INAR 416 Mekan Tasarımında Tekstil (2-0) 3 AKTS
İç mekan malzemesi olarak tekstil; tekstil duvar kaplamaları; perdeler; döşeme malzemesi olarak tekstil; mobilya malzemesi olarak tekstil.

INAR 418 Mekanların Yeniden İşlevlendirilmesi (2-0) (3 AKTS)
Binaların fiziksel ve işlevsel eskime sonucunda yeniden işlevlendirilmesi; özgün işlev yapısal özellikler ilişkisi; yapı ve mekanların yeniden işlevlendirme potansiyeli; özelliklerine beğlı olarak koruma ve yenileme öneri ve yaklaşımları.

INAR 422 İç Mimarlıkta Yapı Bilgi Modellemesi Uygulamaları (1-2) (3 AKTS)
Bu ders Revit programı yardımıyla 2-boyut ve 3-boyut bilgisini eş zamanlı olarak barındıran modeller oluşturarak mimari çizimler yapmayı elemanları düzenlemeyi ve sunmayı öğretmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca öğrenciler sıfırdan bir Revit (BIM) projesi oluşturmak ve modeli birçok bakıştan sunmak için önemli bilgiler edinecektir. Bunun yanı sıra Dynamo özel algoritmaları oluşturmada, ilişkileri ve eylem dizilerini tanımlamak Görsel Programlama ortamında çalışmamızı sağlayacaktır.

INAR 423 Barınma ve Evsellik (2-0) (3 AKTS)
Bu ders barınmanın ve konut mimarlığının tarihine odaklanır. Ders kapsamında ev, hane, mahremiyet, ev yapımı, aile, cinsiyet, kültür ve evsel yönetim konuları üzerinden, tarih öncesi yerleşimlerden antik döneme, daha sonra konut tasarımı ele alınır.

 

ENG 101 İngilizce I (1-2) (4 AKTS)

Güncel ders içeriğine AKTS Ders Kataloğu sayfasından ulaşabilirsiniz.

ENG 102 İngilizce II (1-2) (4 AKTS)

Güncel ders içeriğine AKTS Ders Kataloğu sayfasından ulaşabilirsiniz.

HIST 201 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2-0) (4 AKTS)

Güncel ders içeriğine AKTS Ders Kataloğu sayfasından ulaşabilirsiniz.

HIST 202 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II (2-0) (4 AKTS)

Güncel ders içeriğine AKTS Ders Kataloğu sayfasından ulaşabilirsiniz.

MATH 101 Sosyal Bilimler için Matematik I (3-0) (6 AKTS)

Güncel ders içeriğine AKTS Ders Kataloğu sayfasından ulaşabilirsiniz.

SEC 101 Üniversite Yaşamına Giriş (1 AKTS)

Güncel ders içeriğine AKTS Ders Kataloğu sayfasından ulaşabilirsiniz.

SEC 201 Sektörlere Giriş (0-2) (2 AKTS)

Güncel ders içeriğine AKTS Ders Kataloğu sayfasından ulaşabilirsiniz.

SEC 202 Yetkinlik Yönetimi (0-2) (2 AKTS)

Güncel ders içeriğine AKTS Ders Kataloğu sayfasından ulaşabilirsiniz.

TLL 101 Türk Dili ve Edebiyatı I (2-0) (4 AKTS)

Güncel ders içeriğine AKTS Ders Kataloğu sayfasından ulaşabilirsiniz.

TLL 102 Türk Dili ve Edebiyatı II (2-0) (4 AKTS)

Güncel ders içeriğine AKTS Ders Kataloğu sayfasından ulaşabilirsiniz.