Öğrenci Dekanı

Dr. Hanife Nilüfer Uğur Dalay
Dr. Hanife Nilüfer Uğur DALAY
Öğrenci Dekanı
Dr. Hanife Nilüfer Uğur Dalay, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde eğitimini tamamlamış, İstanbul Üniversitesi’nde İktisat yüksek lisans ve doktora yapmıştır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Teorisi ve İktisat Tarihi ana bilim dalında asistanlık yapmış, T.C. Merkez Bankası Krediler Genel Müdürlüğü, Pamukbank Genel Müdürlüğü Kredi İzleme Genel Müdürlüğünde ve İznik Eğitim ve Öğretim Vakfında araştırmacı ve eğitmen olarak çalışmış, daha sonra, yabancı firmalara Türkiye’de danışmanlık yapmıştır. 2013 Yılından bu yana Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde iktisat dersleri vermektedir. Ayrıca barış ve adalet alanında etkinlik gösteren sivil toplum örgütlerinde araştırma ve sunumlar yapmakta, seminerler yürütmektedir. Uzun yıllardır İtalyancadan edebiyat, mimarlık ve felsefe alanında çeviriler yapmaktadır. Sinema, tiyatro ve edebiyat alanında araştırmalar yapmakta, metinler geliştirmekte, editörlük yapmaktadır. 1 Aralık 2020 tarihinde Öğrenci Dekanı olarak atandı.