Hizmetlerimiz

Bireysel Danışmanlık

360 Danışmanlık Birimi öğrencilerin akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerine yönelik bireysel ve grup görüşmeleri düzenlemektedir. Görüşmelerde bütüncül danışmanlık yöntemi kullanılmaktadır. Öğrenci görüşmeleri 4 kategoride yürütülmektedir;

R1: SEC 101 Dersi Kapsamında

1. “360 Danışmanlık Etkinliği”

SEC 101 Üniversite Yaşamına Giriş dersi kapsamında tamamlanması zorunlu olan etkinliklerden biri de 360 Danışmanlık Birimi etkinliğidir. Bu etkinliği tamamlaması gereken öğrenciler, 360 Danışmanlık Birimi’nden görüşme randevusu alarak etkinliği tamamlayabilirler. Bireysel görüşmelerde öğrencilere akademik yükümlülükler, yönetmelik, üniversite birim ve kaynaklarına yönelik bilgi sağlanmakta ve görüşmeler genellikle 20-60 dakika arasında sürmektedir.

2. Grup Görüşmeleri

SEC 101 360 Danışmanlık Birimi Etkinliğini tamamlamanın bir diğer yolu da her hafta LMS üzerinde düzenli olarak duyurulan grup sunumlarına katılmaktır. Aynı bireysel görüşmelerde olduğu gibi grup sunumlarında da öğrencilere akademik gereksinimler, yönetmelik ve üniversitedeki birimler tanıtılmaktadır. Buna ek olarak hem bireysel görüşmeler hem de grup sunumlarında 360 Danışmanlık Birimi’nin amacı ve yöntemleri de tanıtılmaktadır.

R2: GNO < 2.00 Olan Öğrencilere Yönelik Görüşme

Her dönem başında GNO < 2.00 olan öğrenciler tespit edilmekte ve birimimiz ile görüşme adına davet edilmektedir. Görüşmelere katılım gönüllülük esasına dayanmaktadır. Görüşme esnasında öğrencinin çalışma alışkanlıkları, sosyal adaptasyon süreci ve ileriye yönelik hedefleri üzerinde değerlendirme yapılmakta ve öğrencinin ihtiyacına yönelik ilgili birim ve kişilere de yönlendirme yapılmaktadır.

R3: GNO = 0.00 Olan Öğrencilere Yönelik Görüşme

R2 kategorisinde olduğu gibi her dönem başında GNO = 0.00 olan öğrenciler tespit edilmekte ve birime davet edilmektedir. Görüşmelere katılım gönüllülük esasına dayanmaktadır. Bu kategorideki görüşmelerde öğrencinin GNO düşüklüğünün altındaki sebepler ve kampüsteki yaşama uyum süreci değerlendirilmekte, mezuniyet yükümlülüklerine dair bilgilendirme sağlanmaktadır. Buna ek olarak öğrencinin akademik sürecini etkileyebilecek olan ruhsal ve fiziksel sorun olup olmadığı da değerlendirilmekte, olması durumunda ilgili birimlere yönlendirilmektedir.

R4: Bireysel Danışmanlık Almak İsteyen Öğrencilere Yönelik Görüşme

Yukarıda belirtilen R1, R2 ve R3 kategori kriterleri dışında olan öğrenciler de birimimize başvurabilmektedir. Öğrenciler istekleri doğrultusunda; akademik yolculuklarında ileriye yönelik hedef belirleme, zaman yönetimi becerisini veya sosyal uyum sürecini artırmaya yönelik konularda destek alabilmektedirler. İhtiyaç duyulması durumunda üniversite yaşamına ve yönetmeliğine dair bilgi desteği de sağlanmaktadır. Randevu bilgileri için; https://www.ozyegin.edu.tr/tr/360-danismanlik-birimi/hakkimizda Atölyeler Akademik yıl süresince, öğrenci ihtiyacına yönelik atölye düzenlenmekte ve öğrencilerin öz denetim becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Atölye içerik ve tarihlerine dair duyuruları MyOzU uygulamasından veya web sitesinden takip edebilirsiniz.