07.04.2020 - 15.10.2020

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Özyegin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Disiplinlerarası Çocuk Hakları Laboratuvarı ve Raoul Wallenberg Enstitüsü, Lund Üniversitesi ortaklıgıyla Çocuk Hakları Çalısmaları Lisansüstü Tez Ödülleri verilecektir. Bu kapsamda, 2020 itibarıyla Türkiye’de Çocuk Hakları alanında tamamlanan lisansüstü tez çalısmalarından bilim kurulu tarafından seçilen tezlere ödül verilecektir. Bu ödül üniversitelerde çocuk hakları yaklasımını temel alan lisansüstü düzeyde özgün bilimsel arastırmalar yapılmasını özendirmeyi amaçlamaktadır.

Bilim Kurulu

Abdullah Karatay (Prof. Dr. Üsküdar Üniversitesi)
Oya Morva (Doç. Dr. Istanbul Üniversitesi)
Sevgi Usta (Doç. Dr. Özyegin Üniversitesi)

Tez Degerlendirme Jürileri, Akademide Çocuk Hakları Agı üyeleri arasından olusturulacaktır.
Ödül 20 Kasım 2020 Dünya Çocuk Hakları Günü’nde bir tören ile sahiplerine verilecektir.
Ödül tutarı yüksek lisans için 5,000TL, doktora için 10,000TL’dir. Deger görüldügü takdirde yüksek lisans ve doktora alanlarından her biri için birer kisiye olmak üzere mansiyon ödülü verilebilir. Degerlendirme sürecinde jüri tarafından hiçbir tez çalısması ödül veya mansiyona layık görülmezse, o yıl için ödül verilmeyebilir.

Son başvuru tarihi: 15 Ekim 2020

Başvuru Koşulları:
Ödüle aday gösterilecek tezlerin basvuru tarihinden en çok iki yıl önce tamamlanmıs ve kabul edilmis bir doktora ya da yüksek lisans tezi olması beklenmektedir. Tezin dili Türkçe veya Ingilizce olmalıdır. Tezin daha önce hiçbir yarısmaya katılmamıs olması ve ödül almamıs olması gerekmektedir.

Basvuruda şu belgeler talep edilmektedir:
Adayın onaylanmıs ve YÖK’e teslim edilmis tez çalısması
Adayın özgeçmisi
Adayın ödüle basvuru gerekçesi (1000 kelime)
Mezuniyet belgesi
Basvuru belgelerinin eksiksiz bir biçimde ve en geç yukarıda belirtilen tarihe kadar PDF formatında cocukhaklarilab@ozyegin.edu.tr adresine, e-mail konusuna “Lisansüstü Tez Ödülü – Ad Soyad” yazılarak gönderilmesi beklenmektedir.