Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

17.07.2020 - 20.07.2020

Yandex Hackathon - ÖzÜ'ye Özel

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Geleceğin dijital müzik çözümlerinin mimarı sen ol!

 Evrensel bir dil müzik. İnsanları birbirine bağlayan, kültürel engelleri ortadan kaldıran, bizi birbirimize yakınlaştıran... Giderek dijitalleşmeye başlamış büyük bir güç müzik.

 Özyeğin Üniversitesi öğrencilerini ve mezunlarını, akıllı ürün ve hizmetler sunan teknoloji şirketi Yandex'in fikir ve yenilik önderleri arasına katılarak, dijital müzik deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyacağımız bir hackathon'a davet ediyoruz!)

 Bu hackathon, müziğin geleceğine dair gerçek yaşamdan çözümleri, birkaç gün gibi kısa bir zaman diliminde, hep birlikte tasarlamak için harika bir fırsat sunuyor!)

 17-20 Temmuz tarihlerinde Özyeğin Üniversitesi'nin dijital olanakları ile gerçekleştirilecek Müzik Hackathonu, müzik yayını çözümlerinin yanı sıra pek çok farklı yenilikçi ürün ve hizmetin de sağlayıcısı olan lider teknoloji şirketi Yandex'in mentorluğunda düzenlenecek.

Akıllarındaki fikirlerin uygulanabilirliğini kanıtlayıp, gerçek yaşam için dijital çözümler yaratarak müzik ile tüm ilişkimizi baştan yazacak yaratıcı yazılımcılar, tasarımcılar, pazarlamacılar, müzisyenler, prodüktörler ve ürün vizyonerleri arıyoruz!

 Yenilik getir, öğren, fikrini paylaş ve 2000 Euro değerindeki büyük ödül ile Yandex ekipleriyle fikrini hayata geçirme fırsatı senin olsun! 

 Etkinlik dili İngilizce'dir. Bireysel veya ekip başvurularınızı 10 Temmuz'a kadar bekliyoruz! 

 

 

Yarışma Takvimi

Son Başvuru Tarihi  - 10 Temmuz, Cuma Eğitim ve Brifing - 17 Temmuz, Cuma Hackathon – 18-19 Temmuz, Cumartesi ve Pazar Sunumlar - 20 Temmuz, Pazartesi Değerlendirme - 20 Temmuz, Pazartesi Ödüller - 20 Temmuz, Pazartesi

Etkinlik uzaktan gerçekleştirilecektir.

 

Takımlar

 Özyeğin Üniversitesi öğrencileri veya mezunları, bireysel ya da takım halinde başvuru yapabilir. Bireysel katılımcılar, son başvuru tarihinden sonra takımlara ayrılacaktır. Her takım üç ve üzeri kişiden oluşabilir. Ancak her bir takımın, tamamlayıcı becerilere sahip 3-6 kişiden oluşması en idealidir.

 

Ödüller

Birinci:  Takım başına 2000 EURO para ödülü ve Yandex medya yenilikleri ekibi ile işbirliği

İkinci: Takım başına 1000 EURO ve Yandex medya yenilikleri ekibi ile işbirliği fırsatı

Üçüncü: Takım başına 500 EURO ve Yandex medya yenilikleri ekibi ile işbirliği fırsatı

 

Değerlendirme Kriterleri

 1. Çözüm ve Sunum: Sunulan kavram benzersiz mi yoksa yeni bir iş modeli veya pazarı mı yaratıyor? Bu fikir ne kadar yenilikçi, yeni veya özgün? Sunulan kavramın kalitesi nedir?  Sunulan kavram, teknoloji, talep ve dış kaynaklara ilişkin belirsizlikleri ne derece ele alıyor? Sunum, kısa öz, tutarlı ve 10 dakika olmalıdır.

2. Demo, Tasarım ve Kullanıcı Deneyimi: Hayranlık yaratıyor mu? Proje, hedef kitlenin ilgisini çekecek özellikler barındırıyor mu? Projenin genel kavramı, hackathon teması ile nasıl örtüşüyor ve hedef pazar için ne kadar çekici? Kullanması ya da oynatması yeterince eğlenceli ya da zor mu? Çalışıyor mu? Her ekip, ürünlerinin temel özelliklerini ve yapılması gereken işleri açık ve net olarak anlatmalıdır.

3. İş Modeli, Yarışma ve Ekip: Takım, çözüm için gerekli iş modelini iyi anlamış mı? Hedef kitlelerini anlayabiliyorlar mı? Teklif edilen çözüm piyasada şu an mevcut olan ya da ileride çıkabilecek rakipler karşısında tutunabilecek mi? Takım üyeleri, hackathon sırasında projenin başarıyla gerçekleştirilmesi için nasıl katkıda bulundu?

4. Fizibilite ve Etki: Bu çözümle nasıl bir etki yaratmayı bekliyorsunuz? Bu fikir hayata geçirilip ileride Türkiye pazarına ya da uluslararası pazarlara sürülebilecek fizibiliteye sahip mi? Ne kadar hızlı hayata geçirilebilir? Etki yaratma potansiyeline sahip mi? Büyük bir reklam bütçesi ayırmadan başarılı olabilir mi? Bu çözümün bir etki yarattığı ne zaman anlaşılabilir?