Öğrenim Ücretleri, Diğer Ücretler ve Burslar

Öğrenim Ücreti Nedir?

Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından 2019-2020 Akademik Yılı için belirlenen öğrenim ücreti, Finans Mühendisliği ve Risk Yönetimi Yüksek Lisans Programı için 42.000 TL’dir. Öğrenim ücreti, üç taksitte ödenebilir. Türk Lirası dışındaki para birimlerinde yapılan ödemeler için, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın o günkü Döviz Satış Kuru kullanılır.

ÖzÜ FERM Programı, kabul sürecinde adayları mali durumlarından bağımsız olarak değerlendirir.

Tüm başvuru belgelerini online başvuru formuna yükleyerek online başvuru şartlarını yerine getiren aday öğrencileri, Program Direktörleri mülakat yaparak değerlendirmeye alır.

Burs olanaklarına başvuran bütün aday öğrencilerin, GMAT, GRE veya ALES sınavına girmesi ve sınav sonuçlarını mülakat esnasında hazır bulundurması gerekir.
Mülakat sonrasında, kabul edilen aday öğrencilerin tüm başvuru belgeleri ve sınav sonuçları, Program Direktörleri ve Enstitü Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek, Rektör onayı ile, aday öğrencilerin alabileceği akademik ve profesyonel başarıya odaklı değişen oranlarda “başarı” burs paketi sunulur.