Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr
Program Çıktıları
Program Çıktıları
Program Çıktıları
Program Çıktıları
- Dijital teknolojinin görsel, mekânsal, ses ve hareket ile ilgili, interaktif ve zamansal elementlerini/özellikleri ile ilgili kavramlar ve dijital medya temelli işlerin yaratımı ve uygulamasındaki kullanım prensipleri hakkında bilgi sahibi olmak.
- Zaman temelli ya da interaktif medyada içeriği düzenlemek için anlatı ve diğer bilgi/dil yapılarını anlamak; İçerik yapılarını teknolojik, sosyal ve kültürel sistemlere duyarlı şekillerde organize etme ve temsil etme becerisi sahibi olmak.
- Çeşitli teknolojilerin (donanım ve yazılım) özelliklerini ve kapasitelerini; belirli anlamlı, işlevsel ve stratejik uygulamalara uygunluklarını; daha geniş bağlamlarda ve sistemlerdeki pozisyonlarını, bireyler ve toplum üzerindeki etkilerini anlamak.
- Dijital temelli sanat ve tasarım stratejilerinin (örneğin, görsel senaryo taslağı, kavramsal haritalama, senaryo ve personaların kullanılması) geliştirme ve koordinasyon süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak.
- İnsan etkileşimlerinin ilgili yanlarını, çeşitli bağlamlarda (fiziksel, bilişsel, sosyal, politik ve ekonomik) ve teknoloji aracılığı ile sağlanan iletişim, nesneler ve çevreler ile ilişkili olarak, analiz etme ve sentezleme becerisi sahibi olmak.
- Kullanıcı/izleyici merkezli dijital temelli iletişim, nesneler ve çevrelere ilişkin neyin kullanılabilir, kullanışlı, etkili ve arzu edilir olduğunu anlamak.
- Film, video, teknoloji, dijital sanat ve tasarım gibi alanlara ilişkin tarih, teori ve eleştiri bilgisi sahibi olmak.,
- Takımlar içinde çalışma ve farklı disiplinlerde insanlar arasında iş birliği organize etme becerisi sahibi olmak.
- Yukarıdaki becerileri profesyonel kalitede dijital medya ürünleri yaratmak ve geliştirmek için kullanmak.
- Uzmanlık alanında profesyonel çalışmanın doğası hakkında temel bir anlayış kazanmak.
- Kariyerlerinin gelişimi ve ilerlemesinde yardımcı olacak, doğal olarak uzmanlık alanlarında profesyonel çalışmaya katılmak için gerekli olan iletişim, sunum yapma ve işletmecilik becerilerini içeren, becerileri edinmek.
- Genel olarak ya da özelde sanat/tasarım ile ilgili kişisel çıkar alanlarını incelemek.
- Sanat ve tasarımı içeren multidisipliner konuları araştırmak.
- Sanat/tasarım bilgi ve becerilerini geniş bir çeşitlilikte, özellikle minimum öğretim üyesi rehberliği içeren ve tamamlanma sırasındaki değerlendirmeye önem verilen öğrenme aktiviteleri ile, uygulamak.
- Açık ve etkili bir şekilde düşünme, konuşma ve yazma becerisi kazanmak ve kesinlik, inandırıcılık ve retorik güç ile iletişim kurmak.
- Kültür ve tarihi çeşitli perspektiflerden ele alabilmek.
- Ahlaki ve etik problemleri anlamak ve haklarında düşünme deneyimi sahibi olmak.