Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Online Trace

Online Trace

Çevrimiçi TRACE gereklilikleri ve uygulamaları ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Çevrimiçi TRACE Yönergeleri dokümanında bulabilirsiniz. Sınavdan önce yönergeleri dikkatli bir şekilde okuduğunuzdan ve gerekli hazırlıkları yaptığınızdan emin olunuz. Yönergelere buradan ulaşabilirsiniz.

ÇEVRİMİÇİ TRACE DENEME SINAVI

Çevrimiçi TRACE sınavının formatını ve prosedürlerini görüp deneme yapabilmeleri için öğrencilerimize deneme sınavı sağlanacaktır.

Deneme sınavının erişime açık olacağı tarihlerin bilgisi ve sınav linki e-mail yoluyla paylaşılacaktır.

Deneme sınavı alırken IT desteği alma fırsatınız olacaktır. Sınav sayfasında “IT support” ifadesi bulunacaktır. Deneme sınavı sırasında herhangi bir teknik sorunla karşılaşırsanız, “IT support” ifadesine tıklayarak yaşadığınız problemi ayrıntılı bir şekilde yazınız. Size destek verecek ilgili kişi probleminizi çözmenize yardımcı olabilmek için en kısa zamanda size geri dönüş yapacaktır (Probleminize geri dönüş süresi günün saatine ve desteğe ihtiyacı olan öğrenci sayısına göre değişiklik gösterebilir).

14 Eylül'de yapılacak olan Çevrimiçi TRACE sınavında da teknik destek alıyor olacaksınız. Sınav günü yaşadığınız problemi ilgili kişilere iletebilecek ve anında destek alabileceksiniz.

Herhangi bir teknik desteğe ihtiyaç duyarsanız solutioncenter@ozyegin.edu.tr adresinden Solution Center ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Çevrimiçi TRACE - İçerik

Çevrimiçi TRACE, dört bölümden oluşur.

1. Bölüm - Giriş

Bu bölümün amacı, öğrencilere sınavın içeriğini oluşturan konu başlığını tanıtmak ve öğrencilerin konu başlığı ile ilgili bilgi ve düşüncelerini gözden geçirmelerine fırsat vermektir. Bu bölümde öğrencilere sınavın konu başlığı ile ilgili resim, grafik ve çizelge gibi materyaller sunulur. Böylelikle öğrenciler, sınavın içeriğini oluşturan konu ile ilgili var olan bilgi ve düşüncelerini gözden geçirmeye teşvik edilerek sınava hazırlanırlar. Bu bölüm notlandırılmaz ve 5 dakika kadar sürer.

2. Bölüm  - Okuma

Çevrimiçi TRACE’te 3 okuma metni bulunur.  1. okuma metni kısa bir metindir (yaklaşık 250 kelime) ve 5 soru içerir.  2. okuma metni orta uzunlukta bir metindir (yaklaşık 500 kelime) ve 9 soru içerir.  3. okuma metni daha uzun bir metindir (yaklaşık 1000 kelime) ve 15 soru içerir.  Okuma bölümünün son sorusu, metinler arası bir analiz sorusu olup, öğrencilerin okudukları tüm metinleri karşılaştırıp kıyaslayarak cevaplamalarını gerektirir. Okuma bölümü 60 dakika sürer, 30 sorudan oluşur ve toplam sınav notunun %30’unu oluşturur.

3. Bölüm - Dinleme

Çevrimiçi TRACE’te dinleme bölümü iki kısımdan oluşur. Dinleme bölümünün birinci kısmı bir diyalog içerir. Bu kısımda öğrencilere önce dinleyecekleri diyalog ile ilgili sorulacak 10 sınav sorusunu okuma fırsatı verilir. Daha sonra da öğrenciler diyaloğu dinlemeye başlar ve dinlerken sınav sorularını cevaplar.  Bu kısımda öğrencilerin not tutmaları gerekmemektedir. Dinleme Bölümü’nün ikinci kısmı yaklaşık 8-10 dakikalık bir ders metnidir. Öğrencilerin metni dinlerken aynı zamanda boş bir kağıt üzerinde not tutmaları gerekir. Dinlemeyi bitirdikten sonra, notlarını kullanarak dinledikleri ders metni hakkında 10 soru cevaplarlar. Dinleme bölümü yaklaşık 35 dakika sürer, 20 sorudan oluşur ve toplam sınav notunun %30’unu oluşturur.

4. Bölüm – Yazma

Çevrimiçi TRACE’in son bölümü, akademik bir metin yazarak sınavın konu başlığına ilişkin bir sorunun yanıtlanmasını içerir.  Öğrenciler yaklaşık 250 kelimeden oluşan genişletilmiş bir paragraf* yazarak sorulan soruyu cevaplarlar. Öğrencilere sınavın giriş kısmında gösterilen materyaller (resimler, grafikler, çizelgeler, vs.), paragrafı yazmaya başlamadan önce tekrar gösterilir. Yazma bölümü 60 dakika sürer ve toplam sınav notunun %40’ını oluşturur.

 

 *Genişletilmiş paragraf, bir konu cümlesi, bu konu cümlesini destekleyen ve ayrıntılarıyla açıklayan detaylar ve bir kapanış cümlesinden oluşur.