Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği

Erasmus+ Programı; 5 milyondan fazla kişi için AB sınırları içinde ve/veya dışında bireysel öğrenme  fırsatları sağlıyor. Bireysel hareketlilik faaliyetleri şunları içerebilir:

• Öğrencilerin ve Personelin Hareketliliği: öğrencilerin, akademik ve idari personelin bir başka kurumda eğitim alması, ders vermesi ya da mesleki staj yapması faaliyetleridir.
  • Ortak Yüksek Lisans Derecesi: Erasmus + Programı, üniversiteler arasında oluşturulacak konsorsiyumların gerçekleştireceği, en başarılı Yüksek Lisans öğrencilerini hedefleyen yüksek düzeyli uluslararası entegre ortak YL derecelerini desteklemektedir. Programlara kabul edilecek öğrenciler tam burslu olmaya hak kazanacaklardır
  • Yüksek Lisans Öğrencisi Kredi Garantisi: Yüksek Lisansını yurtdışında yapmak isteyen öğrencilerin bankalardan program kapsamında garanti edilen kredi alabilmelerine olanak sağlayan faaliyetidir. Öğrencilerin ulusal bankalarına ya da öğrenci kredisi veren kurumlara başvurmaları gerekmektedir.